Lucrări de modernizare la Grădinița nr. 5 din municipiu

Grădinița nr. 5 din municipiul Zalău este în proces de modernizare, fiind în execuție un proiect finanțat din fonduri europene care cuprinde: reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea unității de învățământ, dar și amenajarea unui nou corp de clădire. Potrivit autorităților locale, acest obiectiv de investiții va beneficia de reabilitarea clădirii și vor fi executate lucrări de înlocuire a elementelor deteriorate ale șarpantei, înlocuirea în totalitate a învelitorii, refacerea și modernizarea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, refacerea trotuarului de protecție din jurul clădirii și refacerea în totalitate a instalațiilor interioare. De asemenea, în zona adiacentă va fi construit un nou corp de clădire.

Valoarea contractului este de 3.544.907,44 de  lei, iar termenul de finalizare al lucrărilor este în luna aprilie 2022. La această dată s-a dat ordin de începere al lucrărilor doar la corpul nou de clădire, care este în execuție. Este în proces identificarea unor spații pentru relocarea activității grădiniței, urmând să fie demarate lucrările și la corpul vechi de clădire.

“De asemenea, în vecinătatea unității de învățământ sunt în execuție și alte lucrări care, prin amploarea investițiilor, au dus la afectarea unei părți din aleea grădiniței, fiind impusă oprirea circulației cu autovehicule în curtea unității de învățământ, iar accesul spre grădiniță se poate face doar pietonal. Inspectorii din cadrul instituției au luat legătura cu constructorul lucrării pentru remedierea problemelor în cel mai scurt timp”, au precizat reprezentanții Primăriei Zalău.

 

Alte articole

Leave a Comment