La Primăria Șimleu: funcționari publici găsiți incompatibili de ANI

Doi funcționari publici din cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei au fost găsiți în stare de incompatibilitate și conflict de interese de Agenția Națională de Integritate (ANI). Este vorba despre Claudia Hosu și Valeriu Dincă, ambii funcționari în cadrul instituției precizate. Potrivit ANI, Claudia Hosu, funcționar public în cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei, a fost găsită în stare de incompatibilitate întrucât în perioada 25 noiembrie 2015 – 8 septembrie 2017 a deținut simultan funcția publică de șef birou – consilier superior în cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei și o funcție contractuală într-o instituție publică. De asemenea, începând cu data de 8 septembrie 2017, deține simultan funcția publică de șef birou – consilier și funcția contractuală de execuţie de inspector de specialitate în cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei. „Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile articolul 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003”,  precizează reprezentanții ANI. Într-o situație identică se află și Valeriu Dincă, funcționar public în cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei, care începând cu data de 2 decembrie 2015 deține simultan funcția publică de consilier în cadrul Biroului cadastru imobiliar-edilitar, evidența și gestionarea patrimoniului, fond funciar, situații de urgență, relații publice din cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei și o funcție contractuală la Biroul administrativ – gospodăresc, administrarea pieței din cadrul aceleiași primării. ”Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile articolul 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003”, precizează ANI.  Potrivit legislației în vigoare, respectiv articolul 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, ”Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […]”.

3 Thoughts to “La Primăria Șimleu: funcționari publici găsiți incompatibili de ANI”

  1. Anonim

    si domnii au dosare penale pentru abuz in serviciu

  2. Anonim

    Si care-i treaba? Fazakas vicele nu este incompatibil si nu l-o dat nime afara. Incaseaza bine mersi in jur de 10 mii lei/,,lune si pe pemint”

  3. Anonim

    Fazakas Nikolai nu numai că este incompatibil (a pierdut toate procesele, inclusiv curtea supremă a spus că este incompatibil) mai este și incompetent. Un fel de papalapte care doar se pozează la fiecare ședință.

Leave a Comment