La Consiliul Judeţean Sălaj, termenul de emitere a autorizațiilor de construire – printre cele mai scurte din ţară

Termenul mediu de emitere, de către Consiliul Județean (CJ) Sălaj, a autorizațiilor de construire a fost în anul 2021, de 9,88 zile calendaristice, reprezentând o treime din termenul legal de 30 de zile. În plus, 75 la sută din totalul acestor documente s-au emis în cel mult 15 zile calendaristice. Proiectele urbanistice autorizate de CJ Sălaj au avut o valoare totală de 9,4 milioane de euro. Anul trecut, la nivelul instituției au fost eliberate 354 de avize ale structurii de specialitate în vederea emiterii de către primăriile din județ a certificatelor de urbanism – în creștere cu 26,42 la sută față de anul 2020 și 124 de avize care au stat la baza emiterii de către primării a autorizațiilor de construire (în scădere cu 26,62 la sută față de 2020). „Pentru a fi performantă, o administrație publică trebuie să fie orientată spre cetățean, spre asigurarea de servicii moderne și de calitate. Reducerea timpilor de emitere a documentațiilor de urbanism joacă un rol esențial în eficientizarea relației cu cetățenii. Prin specialiștii Direcției Arhitect Șef venim în ajutorul solicitanților prin soluționare promptă a cererilor de eliberarea acestor acte. Termenul mediu pe care l-am înregistrat anul trecut a fost printre cele mai scurte din țară, lucru care ne bucură și ne confirmă că suntem pe drumul cel bun în atingerea obiectivelor noastre”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

One Thought to “La Consiliul Judeţean Sălaj, termenul de emitere a autorizațiilor de construire – printre cele mai scurte din ţară”

  1. […] Termenul mediu de emitere, de către Consiliul Județean (CJ) Sălaj, a autorizațiilor de construire a fost în anul 2021, de 9,88 zile calendaristice,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment