Halta Rus, scoasă din mărăciniș

După nenumărate demersuri și sesizări din partea autorităților locale ale comunei sălăjene Rus, stația CFR din localitate a fost scoasă din mărăcinișul care o înconjura. Potrivit primarului comunei Rus, Aurelian Cozma, CFR a intervenit și a igienizat zona din apropierea stației de călători. „A început marea curățenie la halta Rus! Am început discuțiile cu conducerea CFR anul trecut, pentru igienizarea zonei aferente haltei. Mulțumim conducerii CFR  care s-a ținut de cuvânt și a demarat lucrările”, spune primarul pe contul său de socializare. În primăvară, comunitatea locală era nemulțumită de starea clădirii din stația CFR, iar autoritățile locale au cerut explicații la compania de căi ferate. Localnicii spuneau în primăvară că deși stația este funcțională, nu există iluminat pe timp de noapte, iar aici clădirea se află într-o stare avansată de degradare. Primăria Rus i-a solicitat proprietarului să intervină în regim de urgență. Autoritățile locale spun că nu pot interveni asupra clădirii care se află în proprietatea Companiei Naționale de Căi Ferate. Un răspuns al CFR a și venit după sesizările făcute de autorități. „Clădirea Haltei Rus este mijloc fix, înregistrat în domeniul privat al Companiei Naționale de Căi Ferate C.F.R. S.A. – Sucursala Regională CF Cluj. În prezent, la nivelul C.N.C.F –  C.F.R. S.A, în limita bugetului aprobat, se derulează doar lucrări de intervenții cu caracter de urgență, la obiective care prezintă neconformități ce pot afecta siguranța circulației feroviare. În ceea ce privește reabilitarea clădirii Haltei Rus, Sucursala Regională CF Cluj are în vedere efectuarea lucrărilor de reparații și igienizări exterioare, necesare îmbunătățirii aspectului exterior al acesteia, în măsura în care vor fia cordate fondurile necesare. În conformitate cu reglementările în vigoare, pentru bunurile imobile aparținând domeniului privat al C.N.C.F – C.F.R. S.A., există varianta valorificării prin închiriere, prin licitație publică sau prin negociere directă, în cazul unor activități de interes public, desfășurate de autoritățile locale, caz în care primăria va formula o solicitare adresată  Sucursalei Regionale CF Cluj, în vederea parcurgerii etapelor necesare obținerii aprobărilor aferente”, se arată în răspunsul primit de Primăria Rus. Oficialii Primăriei le-au solicitat reprezentanților companiei de căi ferate să intervină de urgență pentru asigurarea iluminatului pe timp de noapte, iar asta pentru că încă sunt călători care circulă cu trenul și folosesc Halta Rus.

4 Thoughts to “Halta Rus, scoasă din mărăciniș”

  1. […] După nenumărate demersuri și sesizări din partea autorităților locale ale comunei sălăjene rus, stația CFR din localitate a fost scoasă din mărăcinișul care o înconjoară. Potrivit primarului comunei Rus, Ioan Aurelian Cozma, CFR a intervenit și a igienizat zona din apropierea stației de călători. „A început marea curățenie la halta Rus! Am început discuțiile cu conducerea CFR anul trecut, pentru igienizarea zonei aferente haltei. Mulțumim conducerii CFR care s-a ținut de cuvânt și a demarat lucrările”, spune primarul pe contul său de socializare. În primăvară, comunitatea locală era nemulțumită de… Citeste mai mult […]

  2. […] După nenumărate demersuri și sesizări din partea autorităților locale ale comunei sălăjene rus, stația CFR din localitate a fost scoasă din mărăcinișul care o înconjoară. Potrivit primarului comunei Rus, Ioan Aurelian Cozma, CFR a intervenit și a igienizat zona din apropierea stației de călători. „A început marea curățenie la halta Rus! Am început discuțiile cu conducerea CFR anul trecut, pentru igienizarea zonei aferente haltei. Mulțumim conducerii CFR care s-a ținut de cuvânt și a demarat lucrările”, spune primarul pe contul său de socializare.  » Mai multe detalii […]

  3. Anonim

    As dori catre Regionala de Cai Ferate Cluj Napoca , ca acolo la Rus ar trebui montate bariere , in partea dinspre Dej se a afla o curba , si cate o data , din cauza vegetatiei nu prea ai vizibilitate , in trecut s au intamplat multe accidente , dar pana nu loveste trenul pe cineva , nu selau nici o masura de a preveni ! Atunci vor pune bariere dupa ce se va intampla ceva accident ! Pana atunci nu !

  4. Anonim

    De ce ce nu se poate monta bariere la trecera de cale ferata dubla de la Rus ? In partea dinspre Dej e o curba in apropire , si cateodata din cauza vegetatiei nu ai vizibilitate , la Ciocmami la o cale ferata simpla exista bariere , la Rus unde este linie dubla nu este bariera , ! Numai atunci cand se intampla o nenorocire , si poate ca nici atunci nu se vrea sa se monteze bariere ! Asta i Romania !

Leave a Comment