Halta din Rus, între ruine și fecale. Primăria este revoltată

Tencuială căzută, ruine, pereți scriși, infiltrații de apă, mizerie, fecale, geamuri sparte, clădire vandalizată, așa arată ceea ce ar fi fost cândva Halta Rus, o construcție unde, cu ani în urmă, se vindeau bilete, unde se putea aștepta trenul în condiții normale, omenești. Acum locul e unul sinistru, clădirea pare abandonată și desprinsă parcă din filmele de groază sau din scene de război.

Am ajuns zilele trecute în acest loc și am rămas îngrozit. Nu mai sunt uși, ferestre, totul e distrus, iar în colțuri zac fecale umane, animale, nici nu contează. Autoritățile locale ale comunei Rus sunt revoltate de situația existentă aici. Primarul comunei Rus, Aurelian Cozma, a făcut nenumărate demersuri la CFR și a cerut la nesfârșit intervenții. Contactat telefonic și în această dimineață, primarul ne-a spus că aici încă mai oprește trenul, că locul nu este iluminat pe timpul nopții, iar multor oameni le este teamă să aștepte trenul în această stație și pleacă la Ileanda. Primăria Rus a solicitat preluarea clădirii în administrare, dar s-a lovit de un refuz.

Din păcate, primăria nu poate interveni să repare, să îngrijească locul, clădirea, construcția aparținând Căilor Ferate. Presupunem că oprește trenul în această stație și coboară un grup de turiști străini. Există șanse mari ca acești oameni să rămână îngroziți și să confunde locul cu unul aflat în plin război. Da, se vede că s-a intervenit în jurul clădirii, la partea de vegetație, în jurul construcției fiind tăiate buruienile, mărăcinișul.

2 Thoughts to “Halta din Rus, între ruine și fecale. Primăria este revoltată”

  1. […] Tencuială căzută, ruine, pereți scriși, infiltrații de apă, mizerie, fecale, geamuri sparte, clădire vandalizată, așa arată ceea ce ar fi fost cândva Halta Rus, o construcție unde, cu ani în urmă, se vindeau bilete, unde se putea aștepta trenul în condiții normale, omenești. Acum locul e unul sinistru, clădirea pare abandonată și desprinsă parcă din filmele de groază sau din scene de război. Am ajuns zilele trecute în acest loc și am rămas îngrozit. Nu mai sunt uși, ferestre, totul e distrus, iar în colțuri zac fecale umane, animale, nici… Citeste mai mult […]

  2. […] Tencuială căzută, ruine, pereți scriși, infiltrații de apă, mizerie, fecale, geamuri sparte, clădire vandalizată, așa arată ceea ce ar fi fost cândva Halta Rus, o construcție unde, cu ani în urmă, se vindeau bilete, unde se putea aștepta trenul în condiții normale, omenești. Acum locul e unul sinistru, clădirea pare abandonată și desprinsă parcă din filmele de groază sau din scene de război. Am ajuns zilele trecute în acest loc și am rămas îngrozit. Nu mai sunt uși, ferestre, totul e distrus, iar în colțuri zac fecale umane,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment