Finalizarea lucrărilor pe strada 22 Decembrie 1989, amânată cu patru luni

Lucrările de reabilitare a uneia dintre cele mai importante străzi din municipiu, strada 22 Decembrie 1989 (fostă strada Crasnei) continuă în această perioadă. Termenul rămas până în ziua în care lucrarea trebuie recepționată este scurt, strada urmând să fie gata, conform ordinelor, după Anul Nou 2020, mai precis în ziua de 3 ianuarie.Conform ultimelor informații primite de la reprezentanții Primăriei Zalău, lucrările sunt finalizate în proporție de 80 la sută. În cuminicatul primit la redacție se arată: “Stadiul lucrărilor pe strada 22 Decembrie 1989: Termen de finalizare – 3 ianuarie 2020; Lucrările sunt realizate în proporție de 80 la sută și anume: canalizația tehnică, canalizarea pluvială, trotuare, piste, partea carosabilă. Mai sunt de realizat lucrările la cele două extensii ale străzii 22 Decembrie 1989 (canalizația tehnică, canalizarea pluvială, trotuare, partea carosabilă); lucrările finalizate sunt conform standardelor prevăzute în cadrul proiectului, iar ridicarea la cotă a gurilor de canal este în curs de execuție. Suma necesară pentru realizarea lucrărilor provine din P.N.D.L și bugetul local. Până la această dată s-au decontat aproximativ 6 milioane lei fără TVA pentru lucrările executate. 1,8 milioane lei fără TVA este valoarea lucrărilor rămase de executat” au spus, pentru Magazin Sălăjean, reprezentanții municipalității.

Reamintim faptul că această lucrare a avut ca termen de execuție 1 an ( august 2018, august 2019) însă a fost necesară prelungirea acestora pentru corelarea a trei lucrări importante desfășurate în cadrul proiectului de reabilitare. “Contractul a fost prelungit din necesitatea corelării lucrărilor din cadrul contractului cu lucrari din alte contracte încheiate sau care urmează a fi incheiate pe această stradă, astfel: realizarea modernizării/extinderii rețelelor de iluminat public, în baza contractului de finanțare nerambursabilă, încheiat de către Municipiul Zalău; contractul  Electrica Distribuție pentru realizarea rețelei subterane de alimentare cu energie electrică a consumatorilor de pe această stradă; realizarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră pe cele două extensii ale străzii 22 Decembrie 1989, care se vor executa în cadrul POIM 2014-2020, respectiv din buget local și bugetul operatorului, de către Compania de apă  Someș”, se arată în răspunsul municipalității la solicitarea cotidianului Magazin Sălăjean.

 

 

 

 

6 Thoughts to “Finalizarea lucrărilor pe strada 22 Decembrie 1989, amânată cu patru luni”

 1. Anonim

  de ce nu a fost prins in proiect si utilitatile ….

 2. Anonim

  Un proiect la fel de prost gândit, ca și cel de pe str Closca. Aceiași handicapați în gândire au realizat proiectul și l-au supervizat.
  Cine mai face trotuare în VALURII? Îți rupi gatul pe ele.
  Cine mai muta pista de biciclete, de pe o parte pe alta, cu 4-5 traversări de sosea, întotdeauna în curbe, fără vizibilitate?
  Sunt zone în care trotuoareul are sub un metru lățime!
  Sunt zone în care au lăsat și 2 metri spațiu verde!!!!
  Și aici au fost operate modificări la proiect fără avize, pe cri de la politie nu ia întrebat nimeni.

 3. Anonim

  Au realizat o mare parcare haotica!

 4. Anonim

  O lucrare după mintea lui Balajel și banii lui Ciunt

 5. Anonim

  Nu este dimineața în care sa nu ii blastam, injur pe cei din primărie pt lucrarea de pe str. Closca.
  Ma gândesc cu groaza ce o sa iasă pe str. Crasnei.

 6. oare

  Contractul a fost prelungit din necesitatea corelării lucrărilor din cadrul contractului cu lucrari din alte contracte încheiate sau care urmează a fi incheiate pe această stradă, astfel: realizarea modernizării/extinderii rețelelor de iluminat public, în baza contractului de finanțare nerambursabilă, încheiat de către Municipiul Zalău; contractul Electrica Distribuție pentru realizarea rețelei subterane de alimentare cu energie electrică a consumatorilor de pe această stradă; realizarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră pe cele două extensii ale străzii 22 Decembrie 1989, care se vor executa în cadrul POIM 2014-2020, respectiv din buget local și bugetul operatorului, de către Compania de apă Someș”, se arată în răspunsul municipalității la solicitarea cotidianului Magazin Sălăjean. Minciuni, daca contractul sa prelungit, din august 2019, pina in ianuarie 2020, aceste lucrari nu vor fi gata deoarece la cele doua extensii ale strazii, nu sa facut aproape nimic, sa introdus doar pluvialul, (cind de fapt se putea introduce si canalizare, daca tot sa sapat) si atit ramine pina la primavara! A se vedea cum au ramas aceste drumuri, mai rau ca inainte,pamint si noroi, se vor descurca locatarii ca si pina acum, pe cont propriu. Bine macar sa asflatat de catre Citadin, o strada noua I. Agirbiceanu (continuare de la o extensie a strazii 22 Decembrie), unde culmea sunt doua case in constructie………ale cui or fi oare, poate completeaza primaria comunicatul?

Leave a Comment