Dacă e Șimleu, e lipsă de transparență!

Ca de fiecare dată, cotidianul Magazin Sălăjean încearcă să fie aproape de evenimentele culturale din județ. Așa s-a întâmplat și în acest an la Zilele Bathory de la Șimleu Silvaniei. Am fost la conferința de presă organizată la Primărie, urma să participăm și la eveniment. Colegul și colaboratorul nostru, profesorul Marin Ștefan din Șimleu a insistat să fie prezent personal la eveniment, să fotografieze, să scrie un reportaj despre festival. Știind că starea dânsului de sănătate nu este dintre cele mai bune, am vrut să trimitem pe altcineva din redacție, însă domnul profesor ne-a spus că vrea să fie prezent acolo. L-am înțeles, știind cu câtă pasiune scrie de peste o jumătate de secol (da, ați citit bine!) despre orașul de sub Măgura.

Dar, la fața locului, surpriză! Reprezentanții Primăriei îi spun corespondentului Magazin Sălăjean că nu are voie să facă fotografii, ba mai mult, că Primăria nu are nevoie de un articol la ziar. Cu lacrimi în ochi, domnul profesor a părăsit clădirea Primăriei, întrebându-se cu ce a greșit după ce peste o jumătate de veac a făcut Șimleul cunoscut la nivel național și internațional.

Telefonul primit în redacție de la profesorul Ștefan ne-a lăsat pe toți fără replică. Să faci cunoscută activitatea culturală a unui oraș (fără să cerem sau să primim bani pentru aceasta!!!), iar edilii să refuze, asta e de noaptea minții! Ne-am calmat și am încercat să lămurim lucrurile. Am solicitat Primăriei, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, o explicaţie privind cele întâmplate la Zilele Bathory. Asta în data de 27 septembrie. Am așteptat o săptămână-două, niciun răspuns! Am zis hai așteptăm 30 de zile, termenul legal pentru răspuns, deși nu trebuia nimic căutat prin ceva arhive uitate de lume. Au trecut și cele 30 de zile, tot nimic. Se pare că non-răspunsul spune totul despre cum își prețuiește Primăria cetățenii sau despre cum respectă legea.

Frumos început de mandat, nu-i așa, domnule(?) primar?!

Redacția

5 Thoughts to “Dacă e Șimleu, e lipsă de transparență!”

 1. politaii

  acest articol fi oare comandat de politaii lazar ? aia nu se pot hodini si isi lucra nepotu ca nu joaca dupa cum canta ei . vreau sasi puna primar transparent de la psd și bine a fi… pacat ca au tarat profesorul in manevrele lor politienesti

  1. Anonim

   Tu numa conspiratii vezi . La ingamfatu asta nu mai ai vorbitor. Ne-a parea noua rau dupa Septimiu

   1. politaii

    da sigur . psdistii adevarati puteam avea primar daca il sustineam pe Opris dar ne-o trebuit politai sa ne spuna cum sa facem, sa ne facă manevra cu sondaje trucate pe la zalau . nu le-a iesit si acuma vor sa il lucre pe nepotu la care nau vorbitor

 2. Anonim

  O aparut postacii platiti de lazar

 3. Anonim

  Nu ne mirăm, e vorba de liberali. Știați că au un președinte repetent, pușcăriaș, mincinos, drogat ?

Leave a Comment