Consilierii judeţeni au împărţit primăriilor aproape 400.000 de lei

54 de primării sălăjene au primit, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de marţi, 30 octombrie, 394.000 de lei din fondul constituit din cota de 17,25 la sută din impozitul pe venit. Banii sunt destinaţi achitării arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

Cea mai mare sumă – 100.000 de lei – va ajunge la Sînmihaiu Almaşului, pentru cofinanţarea deschiderii punctului de lucru ISU-SMURD.
Alţi 27.000 de lei vor fi împărţiţi în mod egal celor nouă comune – Agrij, Buciumi, Creaca, Fildu de Jos, Gîrbou, Hamăşd, Meseşenii de Jos, Mirşid şi Pericei – care introduc sisteme de supraveghere şi monitorizare a traficului rutier şi pietonal.

Pentru susţinerea investiţiilor în dezvoltarea locală, sume mai mari au fost repartizate comunelor Fildu de Jos (15.000 de lei), Meseşenii de Jos (14.000 de lei), Dragu şi Ileanda(câte 12.000 de lei), Bobota, Chieşd şi Treznea (câte 10.000 de lei).
Dintre oraşe, singurul care a fost inclus în lista beneficiarilor este Cehu Silvaniei, căruia i-au fost alocaţi 4.300 de lei. Nu s-au ales cu niciun leu primăriile din Zalău, Jibou, Şimleu Silvaniei, Crişeni, Cuzăplac, Letca şi Nuşfalău.

Alte articole

Leave a Comment