„Complexul multifuncțional Măgura”: investiții de aproape 5 milioane de euro la Șimleu Silvaniei

Primarul orașului Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș, a semnat recent un contract de finanțare pentru proiectul intitulat „Complex multifuncțional Măgura” cu o valoare de 23.778.253 de lei, aproximativ 4.9 milioane de euro, cu o perioadă de implementare de trei ani.

Proiectul include modernizarea și reabilitarea clădirii în care a funcționat cu ani în urmă Centrul de Cercetări și Asistență Medicală, unde va fi înființată o bibliotecă modernă și un muzeu. Astfel, clădirea din strada Martonffy Stephanus va fi transformată într-un centru cultural recreativ. Potrivit edilului Septimiu Țurcaș, în noua biblioteca publică vor fi înființate servicii moderne cu echipamente performante, biblioteca redefinindu-și misiunea și atribuțiile astfel încât să poată răspunde în mod pozitiv cerințelor cât mai diverse ale cititorilor. “Vor exista spații pentru recondiționare și dezinfecție a cărților, săli de lectură pentru adulți și copii, săli pentru cărți audio și săli multifuncționale, toate dotate cu mobilier și aparatură modernă. Interiorul curții va fi amenajat astfel încât cei care doresc să citească în aer liber să o poată face într-un mod plăcut. Muzeul va funcționa la etajul superior al clădirii noii biblioteci. Acesta va avea sală de expoziție istorică și etnografică a orașului, dând astfel posibilitatea locuitorilor și vizitatorilor să afle mai multe despre obiceiurile și istoria locului”, a precizat edilul din orașul de sub Măgură. De asemenea, în noul centrul cultural recreativ se vor desfășura activități educaționale pentru persoanele de orice vârstă, acesta fiind amenajat cu săli în care vor exista ateliere de: pictură, modelism, șah, vizionare filme și expoziții pentru promovarea creațiilor artistice. În apropierea  centrului va fi amenajată o grădină, prin transformarea terenului degradat și neutilizat din vecinătatea clădirii într-o zonă verde. Locuitorii orașului vor putea desfășura în acest loc activități de recreere. Vor fi amplasate locuri de joacă, zone de odihnă, un amfiteatru, turn de observație, o terasă panoramică și un foișor.  Pentru iubitorii de sport se va înființa un teren de minigolf, vor fi amplasate mese de șah și aparate pentru exerciții fizice. Toate aceste facilități vor fi puse la dispoziția locuitorilor orașului și al vizitatorilor în mod gratuit. ”Este un proiect la care echipa din primărie ajutată de colaboratori externi a muncit mult, finanțarea fiind obținută în urma unui concurs”, a spus edilul Țurcaș.

9 Thoughts to “„Complexul multifuncțional Măgura”: investiții de aproape 5 milioane de euro la Șimleu Silvaniei”

 1. Sorin B

  O investitie total inoportuna. De ce nu s-a facut un sondaj in care simleuanii sa fie intrebati? Noua ne trebuie biblioteci cand nu avem nici o toaleta publica… Ma prapadesc

 2. vosi

  Felicitari Maestre…:)

 3. Anonim

  Sorine, priveste partea buna a paharului. Daca nu te intereseaza cartile, iti poti face totusi abonament la biblioteca sa folosesti toaleta. Pentru tine biblioteca este toaleta publica

 4. Ioan C.

  Are dreptate Bertea. Chiar dacă băga sau nu primaru banii-n budă! Deoarece în 2020 există mii și mii de e-books, în limba română, inclusiv gratis. Biblioteca aceea on paper va avea cam tot atîta utilitate cît podul peste Crasna pe care s-au aruncat banii, adică spre folosința unei mâini de oameni. O să vedeți și dezastruoasa piață, fără nici o parcare, cu niște lucarne în loc de geamuri etc.

 5. Anonim

  Domnule Ioan, cand ati vizitat ultima data o biblioteca moderna? Acestea sunt spatii de studiu, nu depozite comuniste de carti. In era ebooks aveti impresia ca elevii sau studentii din tarile civilizate nu au biblioteci? Sa aveti spor la invatat din ebooks.

  1. Anonim

   @ 22:30.
   Dumneata combini supoziții neîntemeiate cu ironii de prost gust. Cum s-ar zice, ți-ai dat arama pe față. Un PhD la UBB mă califică să știu ce este o bibliotecă?

   1. Anonim

    UBB sta execrabil la capitolul biblioteci 🙂 Nimic nu va califica sa debitati tampenii. Un doctorat va califica eventual pentru o cariera academica si sper ca nu l-ati obtinut doar pentru un spor la salar. Calitatea medie a studentilor doctoranzi de la UBB nu merita adusa in discutie. Sa spunem ca multi dintre ei au fost elemente slabe inca in liceu…

 6. Anonim

  investitia seamana cu acele terenuri de fotbal construite in satele judetului, unde sunt numai batrani, pe vremea basista.
  Dar ce spun eu, doar suntem in epoca basista cufurita galben !!!
  Normal ca sunt acelasi fel de investitii.

 7. andrei

  Unii nu inteleg ca nu poti accesa forduri pt toalete publice daca acei bani au fost diresctionati pt altfel de investitii.cine nu a lucrat nu are de unde sa stie.daca se renoveaza gradinite, e probl ca nu se fac toalete, daca se asfalteaza strazi e problema ca nu se fac parcari, daca se renoveaza licee problema e ca nu se face parcul.fiecare program de investitii e pt un anume tip de lucrari.e greu daca nu muncesti doar te plimbi sau esti casnica

Leave a Comment