CNAIR relansează licitaţia pentru secţiunile Poarta Sălajului – Zalău şi Zalău – Nuşfalău de pe Autostrada Transilvania

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a relansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Secţiunilor Poarta Sălajului – Zalău (care include tunelul Meseş) şi Zalău – Nuşfalău, parte din Autostrada Transilvania. CNAIR a anunțat data limită pentru depunerea ofertelor pentru contractul privind construcția subsecțiunilor Zalău-Nușfalău și Poarta Sălajului – Zalău, din Autostrada Transilvania, care includ tunelul Meseș. Potrivit directorului general CNAIR, Cristian Pistol, ofertele pentru proiectarea și execuția celor 41 km de autostradă pot fi depuse până în 6 aprilie 2023. Valoarea estimată a contractului, finanțat prin Programul Operațional de Transport, este de 7,48 miliarde de lei – fără TVA. Antreprenorul sau Asocierea de antreprenori care își va adjudeca acest contract va proiecta și va construi 41 km de autostradă, tunelul Meseș cu o lungime de 2,8 km și 65 poduri, pasaje și viaducte. Durata maximă a perioadelor alocate construcției este de 78 de luni (18 luni proiectare, 60 luni execuție).

De precizat este faptul că în luna februarie 2021, CNAIR a primit 12 oferte pentru realizarea celor două subsecțiuni de pe Autostrada Trasilvania, 3B3 Poarta Sălajului-Zalău, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș și 3B4 Zalău-Nușfalău. Dintre cei 12 candidaţi, CNAIR urma să selecteze un număr de minimum cinci – maximum șase, care, ulterior, trebuiau să depună ofertele tehnice şi financiare în etapa a II-a. Directorul CNAIR a precizat că licitația anterioară a fost anulată, în special din cauza creșterii prețurilor pe piața de profil.

2 Thoughts to “CNAIR relansează licitaţia pentru secţiunile Poarta Sălajului – Zalău şi Zalău – Nuşfalău de pe Autostrada Transilvania”

  1. […] Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a relansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Secţiunilor Poarta Sălajului-Zalău Citeste mai mult […]

    1. Maria

      A câta oară? Și câte licitații o sa mai fie in decurs de vreo 10 ani!!!

Leave a Comment