Zălăuanii sunt invitaţi la conferinţa „Viaţa cotidiană în comunism”

Seria lecturilor publice şi a conferinţelor pentru zălăuani continuă, şi în această toamnă, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (CCAJ). Săptămâna viitoare, zălăuanii sunt aşteptaţi la o conferinţă susţinută de profesorul şi antopologul Vintilă Mihăilescu.

Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (CCAJ), sub egida Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, în colaborare cu Asociaţia culturală JAD, Asociaţia Scriitorilor din Sălaj şi Cenaclul Literar „Silvania”, organizează vineri 27 septembrie, începând cu ora 18, în sala „Dialoguri Europene” a CCAJ Sălaj, conferinţa cu tema „Viaţa cotidiană în comunism” susţinută de profesorul şi antropologul Vintilă Mihăilescu.
Cunoscutul profesor şi antropolog a obţinut doctoratul în psihologie la Universitatea din Bucureşti cu teza „Ungureni şi pământeni. O analiză etnopsihologică”. Timp de cinci ani, în perioada 2005-2010, a fost director general la Muzeul Ţăranului Român, iar din anul 2008 conduce doctorate fiind membru în şapte comisii internaţionale. Profesorul Vintilă Mihăilescu a obţinut premii şi distincţii printre care amintim: 2005-Ordinul Meritul Cultural, în rang de Mare ofiţer; 2006-Ordinul Naţional Serviciu Credincios, în rang de Cavaler; 2006-Premiul Flacăra pentru ştiinţă; 2007-Ordinul Meritul Cultural, în rang de Mare Ofiţer; 2013-Premiul VIP pentru cultură. De asemenea, a scris numerose cărţi, tot printre care amintim : „Sfârşitul jocului. România celor 20 de ani”, „Scutecele naţiunii şi hainele împăratului. Note de antropologie publică”, „Antropologie. Cinci introduceri”, „Socio-hai-hui prin aripelagul România”, „Fascinaţia diferenţei”, „Socio-hai-hui. O altă sociologie a tranziţiei” şi altele.

Alte articole

Leave a Comment