Viorel Tăutan, noul invitat la „Dialogurile Caiete Silvane online”

Proiectul „Dialogurile Caiete Silvane online” continuă în această săptămână cu un nou invitat: Viorel Tăutan. Evenimentul va avea loc, joi – 9 iunie, începând cu ora 16, pe conturile de facebook și youtube ale Centrului de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj și ale revistei „Caiete Silvane”. Daniel Săuca redactorul-șef al publicației și a CCAJ Sălaj va dialoga cu scriitorul, poetul și profesorul Viorel Tăutan.

Din activitatea scriitorului, poetului și profesorului

Viorel Tăutan s-a născut în 30 aprilie 1943 în Bocşa-Română, judeţul Caraş-Severin. Este absolvent al Facultăţii de Filologie, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj, cursuri de zi – 1969, perioadă în care a participat la activităţi ale cenaclului literar de la facultate şi ale cercului de la „Tribuna”. A debutat  cu eseu epistolar în „Viaţa Studenţească” – 1965. Cu poezie a debutat în revista „Tribuna” din 16 decembrie 1982, fiind membru al Cenaclului literar „Silvania” din Zalău. De atunci, publică poezie, proză, teatru, cronică literară, eseu în reviste literare şi de cultură: „Tribuna”, „Caiete Silvane”, „Transilvania”, „Echinox”, „Silvania”, „Şcoala Noastră”, „Poesis”, „Steaua”, „Familia”, „Vatra”, „Unu”, „Aurora”, „Discobolul”, „Viaţa Românească”, „Zburătorul”, „Hepehupa”, „Limes”, „Singur” ;i „Cafeneaua literară”. A făcut parte din redacţiile revistelor de cultură „Silvania”, „Unu” şi „Limes”. A iniţiat şi coordonat revista elevilor de la Liceul Teoretic „Ioan Agârbiceanu” din Jibou, „Cuvinte regăsite”. A publicat şase cărţi de poeme: „Jurnal în răspântii” – Editura Dacia 1997; „Gesturi în oglindă” – Editura Paralela 45 2002; „Elegia Civis Transilvaniae” – Editura Limes, 2010; „Speranţă renăscută” (aceasta din urmă în colaborare cu Doina Ira-Tăutan) – Editura Eikon, Cluj-Napoca în anul 2011; „Poeme/ Versek” – Editura Caiete Silvane în 2012; „Vânătorul de tristeţi” – Editura Caiete Silvane, 2015; „Elogiu Formei” – Editura Caiete Silvane în 2018, precum şi cartea de proză memorialistică „Impresiile unui călător tomnatic” – Editura Caiete Silvane în anul 2011. Este cuprins în mai multe antologii. A redactat, de asemenea, Monografia Liceului Teoretic „Ion Agârbiceanu”, cu ocazia Jubileului (50) de la înfiinţare (2007). Viorel Tăutan este membru al Uniunii Scriitorilor din România și primul preşedinte (fondator) al Asociaţiei Scriitorilor din judeţul Sălaj.

2 Thoughts to “Viorel Tăutan, noul invitat la „Dialogurile Caiete Silvane online””

  1. […] Proiectul „Dialogurile Caiete Silvane online” continuă în această săptămână cu un nou invitat: Viorel Tăutan. Evenimentul va avea loc… Citeste mai mult […]

Leave a Comment