Uniunea Scriitorilor s-a consolidat cu oameni de cultură din Sălaj

Graţie talentului scriitoricesc patru sălăjeni sunt, începând cu cea de a doua jumătate a lunii noiembrie, membri ai Uniunii Scriitorilor din România (USR). Este vorba despre Daniel Săuca, Viorel Tăutan, Grigorie Croitoru şi Cristian Contraş, oameni de cultură ai judeţului Sălaj validaţi ca membri titulari ai USR în filialele Cluj şi Timişoara. Mai exact, la începutul săptămânii trecute, în cadrul unei reuniuni a Comitetului Director şi Consiliului USR s-a suspus la vot propunerile Comisiei de validare privind primirea de noi membri. Astfel, cunoscutul poet, editor şi publicist Daniel Săuca a fost validat ca membru al USR filiala Cluj, iar scriitorii Viorel Tăutan, Grigorie Croitoru şi Cristian Contraş, din stagiari, au fost votaţi de Consiliul USR ca membri titulari în filialele precizate.
Printre oamenii de cultură ai judeţului, primii membri ai USR, filiala Cluj se numără şi scriitorii, profesori de limba şi literatura română, Ion Piţoiu Dragomir şi Viorel Mureşan.
USR este o asociaţie de creaţie, profesională şi sindicală a scriitorilor din România, structurată în 12 filiale regionale, la care se adaugă filiala Chişinău, care numără peste 2.500 de membri din întreaga ţară, oameni activ implicaţi în viaţa culturală.

Leave a Comment