Tinerii greco-catolici se întâlnesc la Şimleu

Aproximativ 500 de tineri greco-catolici din Episcopia Greco-Catolică Oradea îşi vor da întâlnire, sâmbătă, 12 octombrie, la Şimleu Silvaniei, cu ocazia unui eveniment anual organizat de eparhie. Întâlnirea Eparhială a Tinerilor din acest an va avea tema „Tineri misionari în lume” şi va reuni participanţi din judeţele Sălaj, Bihor, Arad şi Satu Mare, ne-a declarat preotul Cristian Borz, din Parohia Bădăcin.
Manifestarea va debuta cu o procesiune religioasă pe străzile oraşului, după care episcopul Oradiei, Virgil Bercea, va oficia liturghia la Biserica Greco-Catolică „Sfânta Treime” din Şimleu Silvaniei. După prânz, tinerii se vor organiza în grupuri pentru a dezbate pe marginea subiectului propun pentru întâlnirea din acest an, pentru ca, la final, fiecare grup să-i înainteze episcopului două întrebări care îi preocupă, a mai spus preotul Borz.
Acţiunea va continua în sala de sport a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” din oraş, unde înaltul ierarh greco-catolic va răspunde la întrebările participanţilor. Pentru finalul evenimentului, organizatorii au pregătit un program cultural, invitaţi fiind Corul „Fiat Lux” din Oradea, finalist la „Românii au talent”, ediţia 2013, precum şi Ovidiu Lazăr, şimleuan de origine, concurent în echipa lui Horia Brenciu la ediţia de anul trecut a emisiunii „Vocea României”.
La evenimentul de la Şimleu vor mai fi prezenţi primarul Septimiu Ţurcaş, dar şi preoţi din toată Episcopia Greco-Catolică Oradea.

Alte articole

Leave a Comment