Teatru la Zalău

Florina Man

În Zalău, săptămâna aceasta și-a făcut debutul prin relaxare și bună-dispoziție. După o vară plină de spectacole, de teatru, aduse tocmai de la Sibiu de către tânărul zălăuan Darius Prodan și asociația Pro Teatru, iată că surprizele continuă.
Cum spuneam, luni, pe scena din incinta Clădirii Transilvania din Zalău au urcat trei actori tinerei de la Teatrul „Bis” Sibiu, care au făcut un show exploziv. A fost cutremur, a ieșit fum și au sărit scântei.
Spectacolul „Dragostea durează o săptămână”- este prezentat a fi unul „despre dragoste, prietenie, trădare, sex, gelozie și distracție, cu parfum de tinerețe și un gust dulce-amărui.
Tinerii actori, Andrada Grosu, Ioana Cosma și Ioan Paraschiv sunt direct responsabili pentru un spectacol cu și despre tineri, plin de subiecte tabu, care invită spectatorii la zâmbete, râsete și relaxare.
Andrada Grosu e deja un nume cunoscut pe scena teatrală și muzicală sibiană.
Ioan Paraschiv e un june-prim al naibii de bun; a câștigat Gala Tânărului Actor în 2013. Ioana Cosma e vivantă, talentată și plină de șarm. Textul e scris de Andreea Chindriș.
Două studente aflate în căutarea celei mai ieftine chirii, nimeresc în „bârlogul” unui tânăr dubios, care le oferă apartamentul său, în schimbul menajului și…amorului. Din aceste două relații bine stabilite între cei trei colegi de apartament, ia amploare o serie de întâmplări și răsturnări de situație, ce fac deliciul publicului. În final, acest triunghi al amorului, al trădării și al iluziilor, devine un cerc al acceptării și al conviețuirii.
Spectatorii s-au bucurat de o comedie spumoasă, de o interpretare contemporan-excentrică, de discuții cu subiecte tabu și scene pline de senzație.
Pentru iubitorii de teatru din Sălaj, este important de știut, că anul acesta va fi plin de evenimente artistice. Darius Prodan a dezvăluit luni doar câteva acțiuni ce fac parte din proiectul său de teatru pentru lunile noiembrie și decembrie 2018, printre care se numără câteva ateliere pentru tineret, precum și un spectacol pentru copii, avându-l cap de afiș pe cunoscutul actor Marian Rîlea. Din ultimele dezvăluiri, se anunță chiar și un festival de teatru, însă așteptăm întregul program stabilit atât pentru sfârșitul acestui an, cât și pentru anul următor.
Spectacolele sunt primite cu mult entuziasm de publicul din Zalău, astfel că recenziile sunt printre cele favorabile, dovadă că nu există niciodată locuri neocupate. Asociația Pro Teatru este prima care a reușit să pună bazele unui teatru de proiecte în Zalău, fapt care atrage atenția sălăjenilor spre cultură- sperăm pentru o perioadă cât mai îndelungată. Activitatea asociației înființate de Darius Prodan, se derulează cu ajutorul unui număr considerabil de voluntari tineri, recrutați din rândul liceenilor zălăuani pasionați de teatru.

Alte articole

Leave a Comment