Supliment al revistei „Caiete Silvane”, distribuit gratuit la Treznea și Ip

La manifestările comemorative care vor avea loc la Treznea și Ip, din 9 septembrie – ora 11, respectiv 14 septembrie – ora 12, va fi distribuit gratuit suplimentul revistei „Caiete Silvane”, „Eroii sălăjeni și faptele lor”. Suplimentul a fost realizat de intituția amintită, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Sălaj, și conține articole premiate la cea de-a șaptea ediție a concursului omonim desfășurat în cursul acestui an la Biblioteca Județeană Sălaj, avându-i în prim plan pe sălăjenii Iuliu Maniu și Victor Deleu.
Instituţia Prefectului judeţului Sălaj a ajuns în acest an la a 7-a ediţie a organizării Concursului „Eroii sălăjeni şi faptele lor”. Concursul se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu şi are ca obiectiv principal aducerea în memoria colectivă a figurilor de eroi şi oameni care au marcat istoria judeţului Sălaj şi a ţării noastre.
Pe parcursul celor şapte ediţii au prins viaţă eroi şi personalităţi istorice semnificative: Mihai Viteazul, Victor Deleu, Iuliu Maniu, Simion Bărnuţiu, Corneliu Coposu şi mulţi alţii ale căror vieţi au însemnat pagini frumoase de istorie adăugate cu sacrificiu pe altarul naţiunii române. „Ne mândrim că acest concurs cu reprezentare judeţeană a fost exemplificat ca bună practică în anuarul Uniunii Europene de la Mastricht European Public Sector Award. Ne bucurăm că această iniţiativă locală a fost cunoscută în mai multe ţări europene şi se subscrie principiului U.E. – (…) Ca semn al preţuirii noastre şi pentru a păstra vie memoria eroilor noştri, edităm, cu ajutorul partenerilor, anual, broşura care apare ca supliment al Revistei de Cultură „Caiete Silvane”, supliment care se distribuie în mod gratuit în cadrul ceremoniilor de comemorare de la Ip şi Treznea”, declară prefectul județului Sălaj, Marin Nițu, într-un comunicat de presă.
Partenerii instituţionali la acest proiect sunt: Biblioteca Judeţeană I.S. Bădescu, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România au rămas fideli la toate ediţiile.

Leave a Comment