Un sălăjean a participat la cel mai mare festival sportiv din România

Complexul Romexpo a fost gazda ediţie a X-a a Festivalului Tiger Classic Bucureşti, cel mai mare eveniment sportiv privat din România, după cum l-au catalogat organizatorii. Obiectivele acestui festival sunt celebrarea şi promovarea sportului, a atleţilor şi a stilului de viaţă sănătos, în general. An de an au loc diferite competiţii rezervate atât amatorilor, cât şi profesioniştilor, dar şi activităţi de grup distractive şi spectacole unice.
Tiger Classic a fost conceput în mod tradiţional ca o competiţie de bodybuilding, dar, odată cu trecerea timpului au avut loc şi diferite întreceri de forţă, precum tragerea cu funia a unui camion, răsturnări de roţi sau îndreptări cu greutăţi imense. În cadrul festivalului au loc şi gale de K1 şi MMA, dar şi de grappling (se referă la tehnici şi manevre de prindere aplicate unui adversar în scopul de a obţine un avantaj fizic, fie să prindă şi să lezeze, prin aplicarea diverselor procedee de luxare, întindere, ştrangulare, dar şi tehnici de apărare faţă de acest gen de atac). De asemenea s-au mai desfăşurat concursuri de powerlifting, karate şi kickbox, dar au avut loc şi diverse prezentări de aparatură pentru menţinere corporală.
În concursul de grappling a evoluat şi sălăjeanul Cătălin Crişan, sportiv legitimat la Box Club MLG Zalău, antrenat de Virgil Meleg şi Andrei Mitraşca. În vârsă de 23 de ani, Crişan provine din satul Giurtelecu Şimleului, iar la concursul de la Bucureşti a concurat la categoria 70 de kilograme. Competiţia s-a desfăşurat în sistem „piramidă”, iar Crişan şi-a învins patru adversari, ajungând până în semifinalele concursului. Acesta a pierdut în „gala de 4”, dar a reuşit să câştige finala mică în faţa unui brăilean, obţinând locul trei la finalul primului său concurs de acest gen. De menţionat că trei din cei cinci adversari pe care i-a învins sălăjeanul provin de la Absoluto Bucureşti, cel mai mare club de jiu-jitsu brazilian din România.
Cătălin Crişan practică sportul în mod organizat de patru ani, începând cu box şi kickbox, iar de un an s-a axat pe grappling (jiu-jitsu brazilian).

Leave a Comment