Patru sălăjeni, medaliaţi la „Cupa Federaţiei Române de Culturism şi Fitness”

Sala Sporturilor din Bistriţa a găzduit sâmbătă, 3 septembrie, ediţia a II-a a „Cupei Federaţiei Române de Culturism şi Fitness – Trofeul Someş”, un eveniment la care au fost prezenţi peste 54 de sportivi din ţară, printre care şi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Gold-Gym Şimleu Silvaniei şi Clubului Sportiv Alfa Zalău. Evenimentul de la finele săptămânii trecute s-a desfăşurat în acelaşi loc unde, în toamna anului viitor, este programat Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness.
Pe lângă sportivii din Sălaj au mai fost prezenţi cuturişti din Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Lanca, Târgu Neamţ, Braşov, Baia Mare, Dej, Vatra Dornei şi Bistriţa, care s-au întrecut în probe de fitness, bodyfitness, men psihique, bikini fitness, bodybuilding clasic, culturism şi masters.
Cei patru reprezentanţi ai judeţului au avut o evoluţie bună, reuşind să urce pe podium la categoriile la care au concurat.
De la CS Alfa Zalău, Raul Elias Rad s-a situat pe primul loc în proba de culturism, la categoria open (juniori mici), în timp ce Nicolae Tărău a ocupat poziţia secundă la categoria 75 de kilograme (juniori mari).
Cu medalii s-au întors acasă şi cei doi reprezentanţi ai CS Gold-Gym Şimleu Silvaniei. Ioan Laslo, instructorul şi preşedintele clubului, a ocupat locul doi în proba de masters, la categoria plus 50 de ani, open. Acelaşi loc a fost ocupat de Adrian Ardelean, în proba de culturism, la categoria juniori mici.
Pentru culturiştii sălăjeni urmează încă trei competiţii în acest an. Prima este programată în 18 septembrie, la Dej, un Grand-Prix, iar la finele lunii va avea loc la Sibiu Campionatul Naţional de Culturism, rezervat seniorilor. Ultima competiţie din acest an va fi Cupa României, ce se va desfăşura la Târgu Mureş.

Leave a Comment