Se dau bani pentru proiecte dedicate Anului Centenar

Asociaţiile şi fundaţiile din Sălaj care vor să organizeze manifestărilor ori proiecte culturale dedicate aniversării Centenarului României şi Primului Război Mondial pot obţine finanţarea necesară de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. În acest sens, a fost lansată cea de-a doua sesiune de finanţare nerambursabilă, ce dispune de un buget de 4,5 milioane de lei. Suma minimă ce poate fi solicitată este de 50.000 de lei, iar cea maximă, de 250.000 de lei.

Termenul maxim de finalizare al proiecte de 14 decembrie 2018.

Pot aplica entități persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, care nu au primit finanţare în prima sesiune, au anunţat reprezentanţii Ministerului. Potrivit sursei citate, solicitantul poate depune mai multe propuneri de proiecte în cadrul unei sesiuni de selecţie, iar în situaţia în care, în urma analizei, se stabileşte că sunt eligibile două sau mai multe dintre acestea, se va selecta proiectul care stabileşte cel mai mare punctaj.
Dosarele de participare pot fi transmise între 28 septembrie şi 29 octombrie, şi prin poştă, în plic închis, cu confirmare de primire, la Registratura Generală a Ministerului.

Alte articole

Leave a Comment