S-au desemnat câştigătorii Concursului Naţional de Teatru “Padif”

Cea de a XVII-a ediţie a Concursului Naţional de Teatru “Padif”, pentru clasele V-XII, care s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute în Cehu Silvaniei, 23-25 octombrie, şi-a desemnat câştigătorii. Printre aceştia se numără şi două trupe de teatru de la două unităţi de învăţămţnt din Sălaj. Astfel, la categoria şcoli gimnaziale premiul I a fost obţinut de trupa “Nagy Mozes Diakszinpad” de la Liceul Tehnologic “Nagy Mozes” din Târgu Secuiesc – Covasna, premiul II a fost obţinut de trupa “Gernyeszegi Kopek” de la Şcoala Gimnazială Gomeşti – Mureş şi premiul III a revenit trupei “Art Maszkurasok” de la Şcoala Gimnazială  “Kos Karoly” din Arduzel judeţul Maramureş. Tot la categoria şcoli ginmaziale au fost acordate şi menţiuni pentru trupele: “Palinta” – de la Liceul Tehnologic nr. 1 Sărmăşag, judeţul Sălaj, “Letra” – Liceul Tehnologic “Ady Endre” din Oradea – judeţul Bihor şi trupa “Adomnik” de la Centrul Cultural Carei – judeţul Satu Mare.

De asemenea, la categoria licee, premiul I a fost obţinut de trupa “Korosi Cosma Sandor Diakszinpad” de la Liceul Tehnologic “Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna; premiul II a revenit trupei “Letra” de la Colegiul “Ady Endre” din Oradea – judeţul Bihor şi premiul III a revenit trupei “Comedia Ambulatoria” de la Colegiul Naţional “Inochenţie Micu Clain” din Blaj – judeţul Alba. Tot la categoria licee, trupa “Tinikomediasok” de la Liceul Tehnologic “Cserey- Goga” din localitatea Crasna judeţul Sălaj a obţinut o menţiune.

Concursul Naţional de Teatru “Padif” a fost organizat de Inspectoratul Şcloar General Sălaj, Liceul Tehnologic “Gheorghe Pop de  Băseşti” din Cehu Silvaniei, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Asociația de Tineret Berekenye şi Casa de Cultură Cehu Silvaniei sub egida Ministerul Educaţiei.

Leave a Comment