Rodica Pop Seling – noul manager al Casei Municipale de Cultură

Rodica Pop Seling este noul manager al Casei Municipale de Cultură Zalău. La instituția aflată în subordinea Primăriei municipiului Zalău, postul de manager a fost scos la concurs, după ce în cursul lunii octombrie 2020, fostul manager Gabriela Hossu nu a reușit să obțină punctajul minim (nota șapte) pentru a rămâne în continuare în această funcție, perioada de management, termenul patru ani, fiind expirată. Astfel, la concusrul pentru postul de manager la instituția de cultură precizată s-au înscris patru candidați, din care trei nu au îndeplinit condițiile de particpare, iar în cursa finală a rămas doar un singur candidat: Rodica Pop Seling. În urma desfășurării primei etape a concursului, în cursul lunii decembrie, aceasta a obținut nota 7,16 fiind admisă la cea dea doua etapă a concursului care a avut loc marți, 19 ianuarie, unde a fost notată cu 7.93 (nota finală 7.54).  Noul manager, în vârstă de 45 de ani, este originar din Bobota, iar actualmente este profesor la Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău și solistă la Ansamblul “Porolissum”. Ea a urmat cursurile Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, iar apoi a absolvit un masterat în domeniu. Ulterior a obținut și un masterat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, secţia Managementul Instituţiilor de Cultură.  Rodica Pop Seling a fost președintele organizației de femei a PNL, iar în perioada 2012 – 2016 consilier local la Zalău. Ca interpretă de muzică populară, în 2015 a cucerit trofeul ”Crizantema de aur”. Reprezentanții municipalității au refuzat să spună, nominal, cine este noul manager, instituția publicând doar un cod numeric în locul numelui candidatului, așa cum prevede legea. Aceștia au transmis că abia după expirarea unui termen de 48 de ore de la depunerea constestațiilor, numele noului manager va fi anunțat în mod oficial.

Statul de funcții la Casa Municipală de Cultură – 58 de posturi

Conform reprezentanților Primăriei Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău s-a constituit sub denumirea de Ateneu Popular “30 decembrie” în 26 septembrie 1948, fiind o instituție publică de cultură cu personalitate juridică care funcționează în subordinea CL Zalău, iar finanțarea acesteia se realizează din venituri proprii și din subvenții de la bugetul local. Principalul obiect de activitate fiind menținerea și creșetrea gradului de cultură al populației municipiului Zalău prin intermediul acțiunilor și activităților desfășurate. “Instituția are misiunea de a iniția programe și proiecte prin care să asigure o largă ofertă culturală, să conserve și să valorifice valorile morale și artistice ale comunității locale și ale patrimoniului național, de a organiza și desfășura activități artistice, urmărind prin acesteactivități dezvoltarea socio-culturală a municipiului. Casa Municipală de Cultură se adresează publicului local și național, dar și publicului internațional cu spectacole de înaltă ținută”. În prezent, actuala organigramă a instituției de cultură cuprinde 58 de posturi, din care patru posturi – funcții de conducere.

14 Thoughts to “Rodica Pop Seling – noul manager al Casei Municipale de Cultură”

 1. Anonim

  A trecut la psd ?

  1. Gabriel A.

   Anonim, faptul că nu îți poți asuma mesajul (întrebarea) spune multe. Pari foarte smart, păcat că nu te evidențiezi mai mult, eventual printr-un nume. Frustrarea ori ce o fi poți să o păstrezi pentru domnia ta, nu toată lumea are aceleași valori și principii, mai precis nu toți fac ceea ce ați face dumneavoastră.
   În rest, numai gânduri bune!

   PS: Doamnei îi transmit felicitări, mult spor și putere de muncă!

   1. Anonim

    Stimate Gabriel (probabil Sfantul). Te-ai aflat si tu in treaba sa comentezi. Pe ce lume traiesti? Nu ai aflat ca posturile acestea sunt politice? Nu sunt frustrat, caci nu am treaba cu domeniul. Tu nu stiu daca esti frustrat , dar sigur traiesti pe alta lume .

    1. Gabriel A.

     Anonim, multă lume crede că află piatra filosofală. Din experiență proprie o spun, am asigurat (interimar) conducerea unei instituții de cultură, în urma mea a fost numit un director apolitic, fără nici o problemă. Se numește MERIT. A meritat, așa cum și doamna Pop Seling sunt convins că merită. Când nu cunoști o persoană și nici calitățile și talentele acesteia este de preferabil să nu te afirmi. Însă dacă o cunoști și ai această atitudine e păcat, ură multă mon cher, trist.
     Cu aceleași gânduri de bine! (nu de la un sfânt ci un „om de rând”)

  2. Anonim

   Nici aici, nici acolo, ca sa nu incurce pe nimeni.

 2. Anonim

  A trecut la PSD sau va trece in urmatoarele luni, ii clar! Parca trebuie sa fie director Prodan Darius, oricum avem un judet de cantareti-conducatori

  1. Anonnim

   Darius Prodan nici nu știe cu ce se mănâncă o funcție de manager la vârsta lui.

 3. Anonim

  Dacă Hossu, nu s-a inscris in PNL, a luat notă sub 7.Ghinion!

  1. Anonim

   A fost cu toti si cu nimeni.

  2. Anonim

   Poate ca nu a luat nici macar 5, la ce performante a avut.

 4. Anonim

  Completare: România normală.

 5. Anonim

  S-a pus un om care poate face cultura, in locul unui om care nu facea cultura, cum ar zice Procurorul, Cornel Dinu.

 6. Anonim

  Felicitari, Rodica. Si multa putere de munca!

 7. Anonim

  Felicitari si spor in noua (si binemeritata) functie, stimata doamna!

Leave a Comment