La Zalău urmează o săptămână bogată în evenimente culturale

Seria evenimentelor culturale dedicate zălăuanilor continuă şi în această săptămână cu spectacole de teatru, muzică, cabaret şi poezie. Iubitorii de poezie sunt aşteptaţi luni, începând cu ora 18, la Galeria de Artă „Ioan Sima” la o întâlnire cu poeţii maghiari, întâlnire care face parte din programul „Muza Fest” – Festivalul Artelor, care se desfăşoară pe parcursul a trei săptămâni în municipiul Zalău, în perioada 2-18 octombrie, intrarea fiind liberă pentru toţi partcipanţii.
De asemenea, miercuri 9 octombrie, începând cu ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, zălăuanii pot lua parte la spectacolul de teatru, muzică şi cabaret „La Iunion, Birjar!”. Piesa reprezintă un colaj de 12 schiţe ale lui I. L. Caragiale, în interpretarea actorilor Trupei „Iosif Vulcan” şi a dansatorilor Ansamblului Artistic Profesionist „Crişana” din Oradea.
Spectacolul se bucură de participarea soliştilor Ana Maria Georgescu, Dorin Griguţă şi Marcel Mârza de la Teatrul de Revistă din Baia Mare şi magicienii Eduard şi Bianca. Preţul unui bilet la acest spectacol este zece lei şi poate fi achizţionat de la casa de bilete a sălii de spectacole.

Teatru pentru copii

În această săptămână, pe parcursul a două zile, în perioada 9-10 octombrie, şi copiii vor putea lua parte la evenimente culturale. Este vorba despre două spectacole de teatru care se vor desfăşura pe scena Casei Municipale de Cultură din Zalău. Astfel, marţi 9 octombrie 2013, de la ora 12, va avea loc spectacolul de teatru în limba română „Vrăjitorul din Oz”, în interpretarea actorilor de la Teatrul „Regina Maria” din Oradea, iar miercuri 10 octombrie, de la ora 10 şi 12, tot în aceeaşi locaţie, va avea loc un spectacol de teatru în limba maghiară “Regele podoabă”, în interpretarea trupei de teatru Podium „MM” din Oradea. Preţul unui bilet, la piesele de teatru pentru cei mici, va fi de cinci lei.

Alte articole

Leave a Comment