Sanitas Sălaj strânge semnături pentru greva generală

Cadrele medicale sunt hotărâte să-şi întrerupă activitatea în luna noiembrie, acţiunea revendicativă fiind precedată de un marş de protest în Capitală, care va avea loc în 9 noiembrie. „De astăzi (luni, 7 octombrie, n.r.), vom demara procedura de strângere de semnături pentru declanşarea grevei generale, care va avea loc în luna noiembrie. Vrem să testăm dacă personalul medical marjează pentru întreruperea activităţii. Ziua exactă a grevei va fi stabilită după ce vom avea semnăturile a jumătate plus unul din numărul membrilor Sanitas. De asemenea, pe liste separate, vom face şi evaluarea personalului medical care nu face parte din sindicat”, a explicat preşedintele SANITAS Sălaj, Chelement Hodiş. Potrivit acestuia, acţiunea de strângere a semnăturilor nu are un termen limită, însă în perioada 14-20 octombrie se va cunoaşte numărul acestora. „În Sălaj, din câte preconizăm noi, vom avea cât de repede numărul prevăzut de lege pentru declanşarea conflictului”, a completat Hodiş.

Pe de altă parte, sindicalistul sălăjean a mai adăugat că între timp vor continua negocierile atât cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor cât şi cu cei ai Ministerului Sănătăţii.
Angajaţii din Sănătate au organizat o serie de proteste în faţa celor două ministere, în perioada 18-27 septembrie. După cum a explicat sindicalistul sălăjean, deşi discuţiile erau avansate, nu a fost conturat nimic concret, astfel că acţiunile s-au desfăşurat conform programului convenit. Cadrele medicale din Sălaj au participat la protestele organizate în Bucureşti, în ultima zi, respectiv vineri, 27 septembrie, alături de colegii lor din încă şase-şapte judeţe.
Printre doleanţele acestora se numără: şase la sută din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole

One Thought to “Sanitas Sălaj strânge semnături pentru greva generală”

  1. alecu golescu

    Sanitas-ul este sindicatul medical comunist, care mimeaza greva, dar tine cu Guvernul! Este, domnule Hodis?

Leave a Comment