La Sărmăşag, „Traiul şi tradiţia la maghiarii sălăjeni”

Societatea Muzeului Ardelean, filiala Zalău, Asociaţia „Pro Sărmăşag”, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România filiala Sălaj, Emke, Asociaţia Tovishat, Asociaţia „ProZilah”, Asociaţia „Szilagysag”, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi revista Hepehupa organizează a XII-a ediţie a sesiunii de cercetări sălăjene, cu tema „Traiul şi tradiţia la maghiarii sălăjeni”, sâmbătă, 9 mai 2015, la Sărmăşag. Scopul sesiunii este a trece în revistă stadiul cercetării istorice, etnografice, sociologice a comunităţii maghiare din Sălaj. Fiecare sesiune s-a axat pe o tematică propriu-zisă. La eveniment sunt invitate personalităţi care se ocupă cu cercetarea acestei zone, care vor prezenta aspecte din rezultatele cercetărilor întreprinse, rezultate ce vor fi publicate în revista „Hepehupa”.
La sfârşitul sesiunii de comunicări se va decerna Premiul „Petri Mor”, ca recunoaştere pentru rezultatele obţinute în cercetarea Sălajului sau sprijinul acordat în acest domeniu. În acest an, premiul va fi acordat prof. univ. Pentek Janos din Cluj-Napoca şi profesorul Horvath Jozsef din Sărmăşag.

One Thought to “La Sărmăşag, „Traiul şi tradiţia la maghiarii sălăjeni””

  1. […] Societatea Muzeului Ardelean, filiala Zalău, Asociaţia “Pro Sărmăşag”, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România filiala Sălaj, Emke, Asociaţia Tovishat, Asociaţia “ProZilah”, Asociaţia “Szilagysag”, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi revista Hepehupa organizează a XII-a ediţie a sesiunii de cercetări sălăjene, cu tema „Traiul şi tradiţia la maghiarii sălăjeni”, sâmbătă, 9 mai 2015, la Sărmăşag. Scopul sesiunii este a trece în revistă stadiul cercetării istorice, etnografice, sociologice a comunităţii maghiare din Sălaj. Fiecare sesiune s-a axat pe o tematică propriu-zisă. La eveniment sunt invitate personalităţi care se ocupă cu cercetarea acestei zone, care vor prezenta aspecte din rezultatele …read more […]

Leave a Comment