La Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău: expoziții interesante, activități atractive și multă voie bună

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă (MIJA) Zalău continuă şi în acest an tradiția organizării Nopții Europene a Muzeelor oferind cu această ocazie publicului participant: expoziții interesante, activități atractive și multă, multă voie bună. Anul acesta reprezentanţii instutuţiei de cultură au pregătit un program cu evenimente diverse și noutăți ce vor culmina în ziua și noaptea de 18 mai 2019. De asemenea, în preambulul Nopții Europene a Muzeelor, miercuri 15 mai, la Galeria de Artă ”Ioan Sima” a avut loc reprezentația spectacolului de teatru ”N-a fost războiul nostru” – care s-a concentrat pe situația socială și economică din România deceniului II al secolului XX, pe schimbările provocate de Primului Război Mondial și pe impactul acestor evenimente istorice asupra femeilor, din diferite clase sociale. După reprezentația spectacolului vor fi organizate ateliere de teatru educațional.

Activităţi la muzeu pentru toate categoriile de vârstă

Programul ”Nopţii Europene a Muzeelor” se va desfăşura sâmbătă și duminică 18, 19 mai  începând cu ora 14, în curtea MIJA Zalău, strada Unirii nr. 9. Aici vor avea loc o serie de ateliere dedicate celor mici, celor mari și familiilor: ”Dacii și romanii la jocurile olimpice”, ”Concurs de tras cu arcul”, ”Arme și unelte în preistorie”, ”Haina îl face pe om!” – concurs pe familii, ”Joaca de-a timpul” etc. Sâmbătă 18 mai, de la ora 18,  va avea loc lansarea ghidului audio ”Muzeul Istoriilor Subiective” urmat de o plimbare prin oraș pentru a asculta  povești despre locuri din oraș prezentate cu aplicația ”Muzeul istoriilor subiective”. De la ora 20 până la ora 0,30 va fi vizită gratuită ghidată în secțiile de istorie și de artă (Galeria ”Ioan Sima”) ale MIJA Zalău, iar la Clio High-Tech accesul se va face cu preț redus. Cei născuți în 15, 16, 17 și 18 mai vor avea acces gratuit la Clio High-Tech și parte de o surpriză, pentru că pe 15 mai a fost ziua Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, iar în 18 mai e Ziua Internațională a Muzeelor. Programul va continua, duminică 19 mai, de la ora 14 cu inaugurarea expoziției ”Un secol de radiodifuziune” – organizată în colaborare cu Casa – Muzeu ”Radio Nostalgia” – Brusturi, iar în cadrul atelierului ”Pe undele radioului” vor fi realizate demonstrații de legături la distanță între radioamatori, atât în fonie cât și telegrafie, precum și modul de transmitere și recepție în codul Morse. Parteneri: Casa-Muzeu ,”Radio Nostalgia” – Brusturi, Asociația ”Amicii Muzeului” – Zalău.

Alte articole

One Thought to “La Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău: expoziții interesante, activități atractive și multă voie bună”

  1. Anonim

    La muzeu te poti angaja daca-l duci pe Vlad B in tabara de la Telciu, nu-i asa Valer Simion Co_ma?

Leave a Comment