“Zilele Zalăului”: schimbări – surpriză în cadrul celui mai așteptat eveniment în municipiu

Deși mai este încă destul timp până când cea mai mare sărbătoare a sălăjenilor va lua startul, autoritățile locale municipale se gândesc încă de pe acum la organizarea ediției 2019 a acestui eveniment devenit tradiție în Zalău. Contestat și așteptat, iubit de cei mai mulți ori detestat de unii zălăuani, acest eveniment unic în municipiu va rămâne pe agenda autorităților și în anii următori, deși de multe ori s-a discutat nu doar mutarea locului de desfășurare cât și scoaterea din peisajul de divertisment al Zalăului a acestor zile de distracție. Prin urmare, Zilele Zalăului vor avea loc și în acest an, cel mai probabil în același loc bine cunoscut, respectiv parcarea din spatele Primăriei și o parte din strada 22 Decembrie1989 (fostă Crasnei). A fost stabilită și perioada de desfășurare, aceasta fiind în ultimele zile ale lunii iulie. Bugetul acestui eveniment s-a ridicat, anul trecut, la peste 280.000 de lei iar surse din cadrul Primăriei ne-au confirmat că în acest an suma ar putea fi ceva mai mare, fiind așteptați ca și sponsorii să contribuie cu ceva mai mulți bani față de anii trecuți, în realizarea acestui eveniment.

Zilele Zalăului se mută, începând din 2020, într-un loc nou de desfășurare

Magazin Sălăjean a solicitat municipalității câteva informații legate de acest eveniment așteptat de foarte mulți sălăjeni.

“Referitor la solicitarea cu privire la Zilele Municipiului Zalău ediția 2019 vă transmitem că data stabilită pentru desfășurarea evenimentului este ultimul sfârșit de săptămână din luna iulie (26 – 28 iulie 2019), până în acest moment contractele cu artiștii  nu s-au semnat, deci nu vă putem da niciun nume, iar în  privința locației, încă nu s-a luat o decizie. Însă, începând cu anul 2020, se are în vedere, ca loc de desfășurare pentru acest eveniment, parcarea viitorului centru comercial care se construiește acum pe bulevardul Mihai Viteazul”.

Prin urmare, atât cei care au crezut că vechiul obicei, foarte contestat, ar putea reveni – ne referim la vechiul loc de desfășurare respectiv centrul municipiului, porțiunea de bulevard de la Silvania până la Perla – pot sta liniștiți. De asemenea, și cei care au contestat, de multe ori pe bună dreptate, locul actual – parcarea primăriei – un loc insuficient ca spațiu și facilități, generator de asemenea de multe controverse, vor putea sta liniștiți începând din anul viitor, pentru că Zilele Zalăului se vor muta în parcarea uriașă a noului Mall ce va fi construit pe locul fostei Armătura. Toate acestea până când locul de agrement de la Aghireș, promis de autorități, va fi dat în folosință.

Alte articole

5 Thoughts to ““Zilele Zalăului”: schimbări – surpriză în cadrul celui mai așteptat eveniment în municipiu”

 1. Anonim

  „Zilele Zalaului” a insemnat ceva, la primele editii… Acum acest eveniment nu e decat o mare basina trasa de politicienii care conduc orasul.

 2. pt Ciunt si acoliti lui din primarie. Am 2 copii unul la gradinita si celalalt la scoala

  SA VA TRASNEASCA DUMNEZO PE TOTIDECIDENTII DIN PRIMARIE !!!
  no si acuma sa va zic di ce: ieri am stat in traffic 30 de minute la ceas si prefectura !!! si ma tot intrebam, de ce mama lor de gunoaie din primarie nu deschid traficului drumul din fata prefecturii si din fata primariei ????
  de ce cele 2 stazi sunt inchise ? trebuia sa iau copilul de la scoala si am reusit dupa ce a stat 30 de min in ploaie !!! va imaginati ce le-am urat tuturor responsavililor din primarie ??? I-am bagat in origini pe topti, incepand cu CIUNT !!! un primar de rahat, care a facut multe, dar tot de rahat, un rahat poleit cu aur !
  ex. de lucrare proasta a primarului CIUNt : Str. CLOSCA !! in fiecare dimineata ii bag la masa in origini, ii balstam de toti Dumnezaii, pe Ciunt, pe balajel, pe cei care sunt responsabile di „modernizare” rweabilitatea str. Closca !! dimineata trebuie sa iei copilul in brate si sa circuli pe carosabil, caci trotuoarele sunt ocupate de masini ! Si nici Dumnezo nu poate explica ce sunt acele parcari private in fata portii la cate unul ! ce tampit din primarie a aprobat acele „parcari” in fata protii !!!????

 3. Anonim

  Cum sa se faca Zilele Zalaului intr-o parcare de mall de la marginea orasului?! Pai si cei din Bradet, Stadion, etc. sa faca vreo 12 km dus-intors x 3 zile ca sa participe la evenimente?!

 4. Ioan

  Sa nu faca nici o sarbatoare . Sa faca de urgenta parcare corespunzatoare la Spitalul Judetean si la Salvosan Ciobanca . Este prioritatea prioritatilor prioritare !

Leave a Comment