În raiul cel luminos

Ultima duminică dinaintea Marii Sărbători a Nașterii Domnului a însemnat pentru credincioșii Bisericii Pogorârea Sfântului Duh din cartierul Porolissum, o zi plină de rugăciune şi evenimente de pregătire a marelui praznic cu implicarea directă a credincioșilor. După slujba de dimineață, părintele paroh Claudiu Nechita a anunțat programul zilei care mai cuprindea mult așteptatul moment al împodobirii bradului de Crăciun, activitate la care a fost solicitată participarea tinerilor și în finalul zilei, Concertul de colinde și cântece religioase al corului Sfinții Trei Ierarhi, al bisericii.
Toate activitățile s-au desfășurat într-o atmosferă caldă, de comunicare și socializare între enoriași, atât de necesară în aceste zile. Desigur, cel mai așteptat moment al zilei a fost concertul coral. Ingenios plasat de către părintele Nechita în cadrul liturghiei de vecernie, reprezentând cuvântul de învățătură, corul ne-a încântat efectiv, prin acordaj, armonie, acuratețe, finețe, reușind să creeze o atmosferă înălțătoare de reală sărbătoare pentru toți cei de față. Cele doua dirijoare ale corului, Liana Gale și Maria Achim au ales și pregătit un repertoriu adecvat momentului, reușind să imprime prin abordarea dirijorală momente emoționante. Cei doi copii soliști, Oana Fărcaş și Iustin Mitrașca, au impresionat prin puritatea glasurilor și trăirile artistice inerente vârstei. O surpriză inedită a constituit-o prezența părintelui Mihai Dobocan în calitate de solist. Vocea baritonală, caldă și interpretarea sensibilă a celor două colinde, a întregit în chip fericit momentul artistic al serii. Ne bucură faptul că biserica prin activitățile ce le propune și le realizează constant, contribuie în mod decisiv la instaurarea unui climat specific de sărbătoare, conturându-ne și cu aceasta ocazie imaginea Raiului Luminos.
Prof. Ioan Chezan

2 Thoughts to “În raiul cel luminos”

  1. Dorin

    Daca asa spune D-l Profesor Chezan Ioan, asa este. Chapeau!/Jos palaria, in traducere romaneasca. pentru acest mare profesor/dirijor Chezan Ioan.

  2. Maria Achim

    Mulțumim domnului profesor doctor Ioan Chezan pentru cuvintele alese.
    Sărbători fericite și binecuvântate alături de cei dragi!!!

Leave a Comment