Gavril Dejeu îşi lansează cartea „Pe firul evenimentelor” la Zalău

Asociaţia Clubul Naţional Ţărănist – PNŢCD, filiala Sălaj, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă (MJIA)Zalău, organizează lansare acărţii „Pe firul evenimentelor”, avându-l ca autor pe Gavril Dejeu – fost ministru de Interne în perioada 1996-1999.
Volumul a apărut la editura „Eikon” din Cluj Napoca, iar evenimentul va avea loc miercuri, 29 aprilie 2015, începând cu ora 16, în Sala de şedinţe a Catedralei „Sfânta Vineri” din Zalău. Despre noua apariţie editorială vor vorbi dr. Marin Pop, cercetător ştiinţific în cadrul MJIA Zalău, dr. Ilie Rad, profesor universitar în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, dr. Avram Fiţiu, profesor universitar în cadrul aceleiaşi universităţi şi Emil Culda.
Autorul volumului, care urmează să fie lansat la Zalău, „Pe firul evenimentelor”, Gavril Dejeu, s-a născut în data 11 septembrie 1932 în localitatea Poieni, judeţul Cluj. De profesie avocat, deputat PNŢCD în mai multe legislaturi, ministru de Interne în perioada 1996-1999, este fratele lui Alexandru Dejeu, unul dintre liderii rezistenţei anticomuniste din Munţii Apuseni. În legislaturile din perioada 1992-1996 şi 1996-2000, Gavril Dejeu a fost ales deputat în circumscripţia electorală Sibiu, pe listele Convenţiei Democrate Române, iar în perioada 30 martie – 17 aprilie 1998 a fost prim-ministru interimar al României. De asemenea, a fost ministru de Interne în guvernele Victor Ciorbea şi Radu Vasile. A demisionat din funcţie în seara zilei de 19 ianuarie 1999, când minerii implicaţi în mineriada din ianuarie au trecut de barajele construite de forţele de ordine în Defileul Jiului. În anul 2000 s-a retras din politică şi s-a reîntors la Sibiu.

One Thought to “Gavril Dejeu îşi lansează cartea „Pe firul evenimentelor” la Zalău”

  1. […] Asociaţia Clubul Naţional Ţărănist – PNŢCD, filiala Sălaj, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă (MJIA)Zalău, organizează lansare acărţii “Pe firul evenimentelor”, avându-l ca autor pe Gavril Dejeu – fost ministru de Interne în perioada 1996-1999. Volumul a apărut la editura “Eikon” din Cluj Napoca, iar evenimentul va avea loc miercuri, 29 aprilie 2015, începând cu ora 16, în Sala de şedinţe a Catedralei “SfântaVineri” din Zalău. Despre noua apariţie editorială vor vorbi dr. Marin Pop, cercetător ştiinţific în cadrul MJIA Zalău, dr. Ilie Rad, profesor universitar în cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, …read more […]

Leave a Comment