Gabriela Hossu – scoasă din comisia de evaluare a proiectelor culturale zălăuane

Şedinţa de luni a Consiliului Local a avut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind aprobarea unor comisii în baza rapoartelor de specialitate ale CL, adresei Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi a referatului Compartimentului de Presă al Primăriei. Una din comisiile propuse a fost cea de evaluare şi soluţionare a solicitărilor de finanţare a programelor proiectelor şi acţiunilor culturale de utilitate publică, urmând să fie aprobată şi o altă comisie, cea de soluţionare a contestaţiilor în acest domeniu.

Propunerea ca din comisie să facă parte directorul Casei de Cultură din Zalău, Gabriela Hossu, a stârnit controverse, invocându-se în şedinţă chiar o stare de incompatibilitate în care s-ar găsi Gabriela Hossu, ocupând şi această funcţie concomitent cu cea de director al unei instituţii culturale municipale. “Nu putem aproba ca din comisia care selectează proiectele culturale care vor primi finanţare, să facă parte cineva din conducerea unei instituţii care este chiar partener la unele proiecte de acest gen. Pe lângă o vădită stare de incompatibilitate, ceilalţi care ar veni la selecţie ar fi în  dezavantaj din start”, a spus consilierul Daniela Coţa. Astfel încât consilierii au scos-o din comisie pe Gabriela Hossu şi au înlocuit-o cu Marin Hossu, soţul acesteia. Rodica Pop Seling a renunţat şi ea la a face parte din această comisie, fiind înlocuită de Bogdan Szolt. Din comisia de evaluare fac parte aşadar Marin Hossu, Bogdan Szolt şi Petreuş Daniela, iar din comisia de soluţionare a contestaţiilor fac parte Bîrsan Claudiu, Lehene Valeria şi Grigoruţ Grigore.

 

 

Alte articole

One Thought to “Gabriela Hossu – scoasă din comisia de evaluare a proiectelor culturale zălăuane”

  1. Jon

    Faina rocada s-a facut intre Gabriela si Marin Hossu. Tipic primariei, afaceri de familie. In comisii ar trebui sa avem oameni instruiti, oameni de cultura. Dar pe cine mai intereseaza?

Leave a Comment