Frumusețea Sălajului, văzută prin picturile elevilor Liceului de Arta „Ioan Sima” Zalău

Peisaje, puncte de atracție turistică, biserici de lemn, portul popular, obiceiuri, toate acestea sunt transpuse în picturi, lucrări realizate de elevi ai Liceului de Artă „Ioan Sima” din Zalău și expuse în clădirea Consiliului Județean Sălaj, cu ocazia evenimentelor ce marchează 30 de ani de la reînființarea administrației sălăjene.

Expoziția „Sălajul – tărâm de poveste” cuprinde nenumărate lucrări, toate putând fi admirate inclusiv vineri, 1 aprilie, la sediul Consiliului Județean Sălaj.

„Elevii, coordonați de profesoarele Mălina Cionfi, Cristina Ignatiuc și Diana Brândușan, expun o serie de lucrări în tehnici diferite, de la clasicele tuşe impresioniste în ulei pe pânză, reprezentând case și biserici de lemn, până la experimente personale, combinând creionul colorat, markere și vopseaua acrilică. Toate aceste lucrări vorbesc despre frumusețea peisajului, a oamenilor, a portului popular sălăjean și bucuria de a trăi în aceste locuri”, este mesajul coordonatorilor proiectului artistic.

Adrian LUNGU

2 Thoughts to “Frumusețea Sălajului, văzută prin picturile elevilor Liceului de Arta „Ioan Sima” Zalău”

  1. […] Peisaje, puncte de atracție turistică, biserici de lemn, portul popular, obiceiuri, toate acestea sunt transpuse în picturi, lucrări realizate de elevi ai Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău și expuse în clădirea Consiliului Județean Sălaj, cu ocazia evenimentelor ce marchează 30 de ani de la reînființarea administrației sălăjene. Expoziția „Sălajul -tărâm de poveste” cuprinde nenumărate lucrări, toate putând fi văzute inclusiv vineri, 1 aprilie, la sediul Consiliului Județean Sălaj. „Elevii, coordonați de profesoarele Mălina Cionfi, Cristina Ignatiuc și Diana Brândușan,  expun o serie de lucrări în tehnici diferite,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment