Festival judeţean de folclor, la Bănişor

Iubitorii de folclor şi de tradiţii sunt aşteptaţi în 15 august, la Bănişor, la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului judeţean de folclor “Dor de cântec şi de joc”.

Manifestarea, organizată de Consiliul Judeţean Sălaj şi de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, cu sprijinul Primăriei Bănişor şi al Asociaţiei “Fiii Bănişorului” se va desfăşura în curtea Şcolii Gimnaziale din localitate, începând cu ora 16. Festivalul are ca scop descoperirea şi valorificarea folclorului traditional şi transmiterea lui generaţiilor viitoare, promovarea și păstrarea folclorului autentic în rândul tinerilor și elevilor, precum şi prezentarea cântecelor și dansurilor populare specifice localităților din județul Sălaj.
Potrivit unui comunicat de presă al CCAJ Sălaj, festivalul se va desfășura pe trei  secțiuni: rapsozi populari, grupuri vocale şi formații de dansuri populare.

Formațiile de dansuri vor prezenta dansuri specifice zonei pe care o reprezintă, iar rapsozii populari vor prezenta una-două piese autentice. Aceştia din urmă vor fi însoțiți de un tânăr solist vocal, care va prezenta o melodie ritmată cu acompaniament orchestral. În ceea ce priveşte grupurile vocale vor prezenta cel mult două cântece din repertoriul propriu, specific zonei pe care o reprezintă.

Alte articole

Leave a Comment