Eveniment cultural-artistic unic în Zalău

Sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău a găzduit vineri, 22 februarie, spectacolul de balet ‘’Bijuterii coregrafice’’, susținut de Ansamblul de Balet Transilvania din Cluj Napoca, în coregrafia lui Vasile Solomon.
Spectacolul a cuprins mai multe coregrafii, dintre care amintim doar cîteva:
– ‘’Geneza’’ – muzica George Enescu, în interpretarea Andreei Jura, Dan Haja, Luciana Bacoiu;
– ‘’Duet din Baletul Corsarului’’ – muzica Riccardo Drigo, în interpretarea Melaniei Dindelegan, Augustin Gribincea;
– ‘’Primavara’’ – muzica Antonio Vivaldi, în interpretarea Patriciei Cenan, Romulus Petruș;
– ‘’Pas des deux din Baletul Don Quijote’’ – muzica Ludwig Minkus, interpretare Adelina Filipaș, Augustin Gribincea;
– ‘’Bocet’’ – muzica Dumitru Fărcaș, interpretare Petra Trăila;
– ‘’Inocența’’ – muzica Eugen Doga, interpretare Cristina Pop și Lucian Bacoiu.
Îmbucurător este faptul că sala a fost plină, ceea ce a fost o surpriză atât pentru artiștii prezenți pe scenă, cât și pentru cei implicați, așa cum a spus și coordonatoarea evenimentului, prof. Corina Dindelegan, în cuvântul de deschidere.
Prin modul în care au trait și s-au manifestat cei prezenți, s-a putut vedea că sălăjenii sunt iubitori de frumusețe și grație, răsplătind prin vii aplauze întreaga prestație a artiștilor.
Considerăm că se cuvin aprecieri și mulțumiri celor care au promovat și susținut acest eveniment cultural, care în opinia mea este unic în Zalău.
Reușita și prezența acestui spectacol poate da speranță și încredere celor care doresc să vină cu spectacole de alt gen la Zalău, că vor avea succes, sprijin și apreciere prin participare și manifestare.
Lansăm pe această cale, Fundației Culturale < Simona Noja >, rugămintea de a reveni în județul nostru cât mai curând posibil cu alte spectacole.
prof. Ioan Leitan

Alte articole

Leave a Comment