Enoriașii sunt așteptați duminică la Mănăstirea Voivodeni. Transport gratuit asigurat din Zalău

Hramul Sfintei Mănăstiri “Schimbarea la Față” din Voivodeni, ce va avea loc duminică, 6 august, zi în care în care este sărbătorită în calendarul religios și Schimbarea la față a Domnului, va reprezenta prilejul unei mari sărbători în această mănăstire, respectiv împlinirea a 15 ani de la punerea pietrei de temelie și înființarea mănăstirii.

Starețul mănăstirii, părintele Ghelasie Spătăcean, îi invită pe toți credincioșii să ia parte la slujbele special organizate pentru această zi de sărbătoare, slujbe ce vor fi ținute la mănăstire vreme de două zile, sâmbătă și duminică, 5 și 6 august 2017. La această sărbătoare va participa și episcopul Sălajului, părintele Petroniu, dar și un sobor de preoți și diaconi ce vor veni special la mănăstirea Voivodeni pentru această sărbătoare. Programul manifestărilor religioase va debuta sâmbătă, 5 august, la ora 19.30, va avea loc slujba vecerniei urmată de slujba Sfântului maslu cu dezlegări, iar apoi slujba Utreniei. „Duminică, 6 august, la ora 8 va avea loc sfințirea apei, urmată de Acatistul Domnului Iisus Hristos, ce se va ține la ora 9. La ora 9.30 va avea loc primirea oficială a ierarhului iar la ora 9.45 sfințirea picturii și a muzeului. De la ora 10 va avea loc slujba Arhierească urmată de o agapă fraternă. Îi așteptăm pe toți enoriașii la sărbătoarea noastră, pentru a participa la toate slujbele ce vor avea loc cu ocazia Hramului Sfintei Mănăstiri Voivodeni”, ne-a declarat părintele Ghelasie, starețul mănăstirii, în invitația adresată tuturor celor interesați să participe la această sărbătoare.

Duminică dimineața, la ora 8, trei autocare vor pleca din Zalău, din fața bisericilor “Sfântul Ștefan” din Brădet, Biserica “Sfânta Vinere” și biserica din cartierul Porolissum, transportul fiind gratuit. Cei care doresc să ajungă la Voivodeni sunt rugați să ajungă din timp, de preferat cu 15 – 20 de minute înainte de ora 8, în fața acestor biserici, pentru că locurile în autocare sunt limitate.

Alte articole

Leave a Comment