Concursul de chitară clasică de la Zalău şi-a desemnat câştigătorii

Zeci de tineri din judeţele Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba și Botoșani au participat, în perioada 18-19 noiembrie, la prima ediţie a Concursului de chitară clasică organizat la Zalău de Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă.
Evaluarea concurenților a fost asigurată cu maxim de profesionalism de către prof. dr. Ștefan Trifan – Academia de Muzică „Gh. Dima Cluj-Napoca, prof. Valentin Pop – Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Bistrița și de către Dragoș Tudor – Liceul de Artă „Regina Maria” Alba-Iulia. Activitatea a fost coordonată de către prof. Niculaș Cristian – Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău în calitate de director al concursului și de către prof. Vasile Soran – Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, în calitate de secretar al juriului. Festivitatea de premiere și Gala Laureaților s-a desfășurat duminică, 19 noiembrie începând cu ora 11 în Sala „Dialoguri Europene”.
Recitalul de gală a fost susținut de către câștigătorii celor cinci categorii de vârstă: Alexandru Mastan-Păun – Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău (categoria I, până la 10 ani), Tudor Torge – Școala de Muzică „A. Bena”, Cluj-Napoca (categoria a II-a, 11-12 ani), Alexandru Mare, Școala de Muzică „A. Bena”, Cluj-Napoca (categoria a III-a, 13-14 ani), Chris Noțingher – Colegiul Național „G. Coșbuc”, Cluj-Napoca (categoria a IV, 15-16 ani), Tcaciuc Andrei – Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca (categoria a V-a, 17-18 ani) şi Vlad Soare – Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca (Categoria a V-a, 17-18 ani). Acesta din urmă a fost şi cel căruia i-a fost înmânat Marele Premiu al concursului.

Leave a Comment