135 de meciuri în cupele europene pentru clubul de handbal

Partida disputată sâmbătă după-amiaza, în Sala Sporturilor din Zalău, dintre HC Zalău şi Hypo Viena, a însemnat meciul cu numărul 135 pentru echipa lui Gheorghe Tadici. Începând cu sezonul 1990 – 1991, când a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei IHF, formaţia de la poalele Meseşului a fost prezentă de 22 de ori în cupele europene, iar în 1996 a reuşit să şi câştige un trofeu european, City Cup (actuala Cupa Challenge), după o finală câştigată în faţa norvegiencelor de la Gjerpen Skien.
În sezonul 2001 – 2002, echipa antrenată de Gheorghe Tadici s-a calificat, în premieră, în grupele Ligii Campionilor, fiind repartizată într-o grupă cu Larvik (Norvegia), Besancon (Franţa) şi Motor Zaporoje (Ucraina).
În 1995 – 1996, echipa zălăuană a obţinut medalia de bronz la Trofeul Campionilor. Handbal Club Zalău are şase semifinale jucate în cupele europene, dintre care două în Cupa EHF, trei în Cupa Cupelor şi una în Cupa Challenge.
În sezonul 2011 – 2012, HC Zalău a ajuns până în finala Cupei EHF, unde a întâlnit formaţia rusă, Lada Togliatti, antrenată la acea vreme de reputatul Evgheni Trefilov.
85 de victorii, 5 remize şi 45 de înfrângeri este bilanţul înregistrat de Handbal Club Zalău în cele 135 de partide susţinute în cupele europene.

One Thought to “135 de meciuri în cupele europene pentru clubul de handbal”

  1. Anonim

    Greu si sa le numeri dar sa le traiesti acolo in teren..

Leave a Comment