Concurs de recitare pentru elevii sălăjeni

Concursul judeţean de recitare din poezia românească va avea loc în 28 aprilie, de la ora 9.30, la Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, în cadrul evenimentului cultural „Primăvara Poeziei” – ediţia a XVIII-a. Manifestarea îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze tinere talente în acest domeniu, adresându-se tuturor elevilor înscrişi la şcolile gimnaziale (clasele V-VIII), licee şi colegii din judeţul Sălaj.

Având în vedere că, în acest an, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, marcându-se astfel Centenarul României întregite, la ambele secțiuni elevii vor recita, ca primă poezie în concurs, o poezie patriotică, urmată, la clasele V-VIII, de o poezie cu tematică la alegere, iar la clasele IX-XII, de două poezii cu tematică la alegere.
Înscrierile se fac până în 26 aprilie 2018, pe baza fişei de participare disponibilă pe site-ul www.culturasalaj.ro. Concurenţii care se încadrează la secţiunea ciclu gimnazial vor prezenta la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sâmbătă, 28 aprilie 2018, la ora 9, concursul urmând să înceapă la ora 9,30. Pentru secţiunea licee, grupuri şcolare şi colegii, elevii se vor prezenta la ora 9, iar concursul va începe o jumătate de oră mai târziu.

Comisia de jurizare va fi alcătuită din personalităţi şi specialişti în domeniul literaturii. Se vor acorda premii în valoare netă şi diplome.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.

One Thought to “Concurs de recitare pentru elevii sălăjeni”

  1. I.C.

    Să încerce și „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!” de Radu Gyr, împotriva tîlharilor PSD-ALDE-UDMR!

Leave a Comment