Concert coral

Marți, 13 august 2019, orele 19.00, a avut loc la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” concertul coral ”Marie măicuță sfântă, primește-i pe cei ce-ți cântă”, ediția a IV-a organizat de către Parohia mai-sus amintită și formația corală ”Buna Vestire” a acesteia. Concertul de cântece mariane a avut ca invitați corul ”Lumină Lină” al Catedralei Episcopale ”Sfânta Vinere”, recitatoarea Angela Mihalca, soliștii: Sergiu Chirilă, Valeria Suciu și Alexandra Iacob, precum și un grup de copii coordonați de către Pr. dir. Mateiu Călin de la Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu”, Hida.
Corul ”Buna Vestire” a deschis concertul și a interpretat un număr impresionant de pricesne. Cântarea îngrijită, acordajul fin, nuanțarea justă, au impresionat numerosul public prezent la concert, acesta răsplătindu-i cu aplauze generoase. Copiii dirijorului: Matei și Tudor au impresionat până la lacrimi credincioșii prezenți interpretând priceasna: ”La tine vin, măicuță”.
Corul ”Lumină Lină”, într-o formulă restrânsă (de vacanță) a reușit să transmită publicului trăiri de înalte satisfacții artistice printr-o interpretare îngrijită, calități vocale bine cultivate, tempo-uri corect susținute, prospețime și acuratețe. Dirijorul Ciprian Ghiurco, reușește să impresioneze auditoriul prin prestații artistice de calitate.
Prezența în concert a copiilor de la Hida, a contribuit la rotunjirea benefică a frumoasei manifestări. Toți artiștii au fost primiți cu căldură de către publicul spectator, acesta cântând în surdină alături de ei, creând o atmosferă de înaltă trăire în biserică. Am putut constata cu reală plăcere muzicalitatea și receptivitatea spectatorilor prezenți.
Sincere felicitări tuturor celor care au contribui la realizarea acestui minunat eveniment artistic atât de necesar în aceste zile zbuciumate din țara noastră, adevărat pansament pentru sufletele celor prezenți.
Un cuvânt aparte de mulțumire domnului profesor Ioan Opriș pentru modul în care se implică în viața comunității organizând evenimente culturale de excepție.
Prof. dr. Ioan Chezan

Alte articole

Leave a Comment