„Caiete Silvane” – la ceas aniversar

Moment aniversar la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, joi 19 februarie. Revista de cultură „Caiete Silvane” editată de instituţia amintită, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, a Consiliului Judeţean Sălaj, a Primăriei şi a Consiliului Local al Municipiului Zalău a împlinit zece ani de la apariţia primului număr al noii serii.

Prezent la eveniment, readactorul şef al revistei „Caiete Silvane”, Daniel Săuca, a precizat că în urmă cu zece ani apărea primul număr al noii serii a revistei de cultură Caiete Silvane. „Atunci, împreună cu preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc, am reuşit să strângem principalele instituţii de cultură ale judeţului şi am pornit acest demers care, iată, îl puteţi vedea aici, întrega colecţie a revistei noastre, din februarie 2005 şi până astăzi. E un moment de bucurie, sper să avem câţi mai mulţi ani înainte împreună, pentru că revista Caiete Silvane a reprezentat un lucru extrem de important şi anume acela că instituţiile de cultură, oamenii de cultură, pot să facă lucruri frumoase atunci când colaborează”, a menţionat Daniel Săuca. Acesta a ţinut să precizeze şi faptul că, în continuare crede în acest proiect, în această publicaţie, mulţumind tuturor colaboratorilor, colegilor şi susţinătorilor. Seriozitatea revistei de cultură, dar şi valoarea ei pentru comunitate a fost confirmată şi de Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj. „Cred că validarea în timp a revistei Caiete Silvane dovedeşte că a fost un proiect serios încă de la început şi, în timp, cei care au devenit colaboratori au adus valoare adăugată acestui produs cultural. Îmi amintesc că în urmă cu zece ani apărea un episod din reviste editate în diverse instituţii, atunci când erau bani. Primele întrebări la momentul la care am decis să scoatem un produs, care să fie valoros şi reprezentativ pentru judeţ, au fost tot felul de întrebări legate de format, chiar legate de culori.Iată că de zece ani, revista apare şi s-a dezvoltat, a adus în jur persoanlităţi importante. Cred că trebuie să ne gândim, nu doar în acest context la mai mult. În Europa occidentală cultura este al treilea domeniu generator de venit. La noi încă, suntem în situaţia în care subvenţia este suportul principal. La mulţi ani!”, a precizat Marc.

Plic aniversar – „Caiete Silvane”

În cadrul evenimentului a fost prezentat şi un plic aniversar, editat de Asociaţia Colecţionarilor Sălaj în parteneriat CCAJ Sălaj. Este vorba despre un plic care poartă ştampila aniversară care se va utiliza exclusiv vineri, 20 februarie, pentru obliterarea corespondenţei la Oficiul poştal numărul 1 din Zalău. Daniel Mureşan, reprezentantul Asociaţiei Colecţionarilor Sălaj, a precizat că trimiterile poştale din Zalău, din cursul zilei de vineri, vor fi ştampilate cu sigla „Caiete Silvane”. Plicul şi stampila au fost aprobate de Federaţia Filatelică Română şi Poşta Română, fiind al doilea plic de acest gen. În cursul anului trecut, cele două instituţii precizate au editat un asemenea plic dedicat împlinirii a 100 de ani de la naşterea marelelui om politic sălăjean Corneliu Coposu.

2 Thoughts to “„Caiete Silvane” – la ceas aniversar”

  1. Zălăuan

    Caiete Silvane este o bună revistă de cultură. Şi ar fi şi mai bună dacă n-ar fi impregnată cu o politică ţărănistă. Unii n-au realizat încă că partidul ţărănesc a fost arncat la lada de gunoi a istoriei, iarăşi !

Leave a Comment