Volei Municipal Zalău, în semifinalele Cupei României

Vicecampioana s-a impus în cinci seturi pe terenul echipei CS Banatul Caransebeş, cu toate că avea nevoie de câştigarea unui singur parţial pentru a accede în penultimul act al Cupei României

Un antrenament reuşit se poate numi partida pe care vicecampioana Volei Municipal Zalău a susţinut-o miercuri seara pe terenul echipei CS Banatul Caransebeş, în cadrul manşei retur din sferturile de finală ale Cupei României. Formaţia de la poalele Meseşului avea nevoie de un singur set pentru a se califica în penultimul act al competiţiei, după ce s-a impus cu 3 – 0 în turul de la Zalău, însă zălăuanii şi-au dorit să rămână neînvinşi în faţa gugulanilor, obţinând a patra victoriei împotriva echipei din Caransebeş.
Antrenorul bulgar a început partida cu sextetul de bază, dar după primul set pe care zălăuanii l-au câştigat la 19 a făcut mai multe modificări, una dintre ele fiind cea prin care l-a folosit pe al doilea coordonator, Andrei Georgescu, pe postul de extremă.
Situaţia s-a schimbat puţin după modificările făcute în echipa zălăuană, iar gazdele au preluat conducerea la seturi, câştigând cu 25 – 23 actul secund şi cu 25 – 21 parţialul cu numărul trei.
Vicecampioana şi-a respectat blazonul şi a trimis meciul în tie-break după ce s-a impus cu 25 – 22 în actul patru, iar în setul decisiv l-a câştigat cu 15 – 12.
„Nu a fost uşor să ne impunem pentru a patra oară în faţa echipei din Caransebeş, fiindcă CS Banatul este o echipă valoroasă în ciuda poziţiei pe care o are în clasament. Îl au în lot pe căpitanul echipei naţionale (Dan Borota, n.r.) şi mai au câţiva jucători care au devenit vicecampioni cu echipa din Craiova în urmă cu doi ani. A fost o victorie muncită din partea noastră şi o calificare meritată”, a declarat libero-ul echipei zălăuane, Adrian Feher.
În urmă cu două săptămâni, la partida retur din campionat, meciul s-a desfăşurat în condiţii nu foarte normale, în sală nefiind mai mult de zece grade Celsius. Adrian Feher a declarat că nici partida de miercuri nu a avut loc în cele mai bune condiţii. „Nici de această dată nu au fost condiţii foarte bune pentru disputarea unui meci, dar echipa mai valoroasă se adaptează, iar acest lucru l-am demonstrat şi pe tabelă, chiar dacă antrenorul a rulat tot lotul”.
Se cunosc două dintre celelalte trei semifinaliste, Dinamo Bucureşti şi SCM Universitatea Craiova. A patra semifinalistă se decide între Tomis Constanţa şi Arcada Galaţi. Primul meci a fost câştigat cu 3 – 2 de constănţeni, iar returul este programat în 4 martie, pe terenul formaţiei din Galaţi.
Pentru formaţia zălăuană urmează sâmbătă, de la ora 18, pe teren propriu, disputa cu Ştiinţa Explorări Baia Mare din cadrul etapei a XVIII-a a Diviziei A1.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Andrei Georgescu, Răzvan Olteanu, Mihai Tarţa, Cornel Miron şi Claudiu Iov. Antrenori: Stoyan Stoev (principal), Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment