Ansamblul Someşul din Jibou, în festival la Sibiu

Ansamblul folcloric „Someşul” Jibou al Asociaţiei Educative Someşul a reprezentat judeţul Sălaj la cea de-a XI-a ediţie a festivalului „Marţian Negrea”. Festivalul precizat, al cărui scop principal este promovarea folclorului şi tradiţiilor populare, s-a desfăşurat în perioada 8-9 noiembrie, în localitatea Valea Viilor, judeţul Sibiu, fiind dedicat compozitorului Marţian Negrea – care s-a născut şi a studiat în localitatea precizată.
La ediţia din acest an, ansamblul sălăjean din oraşul de pe Someş, coordonat de coregraful Anghel Duşcaş, dar şi cupletul umoristic „Nănaşii”, a reuşit să impresioneze publicul participant şi organizatorii, prestaţia lor fiind apreciată de primarul localităţii Valea Viilor – Ilie Pinte Avram, originar din Sălaj din satul Stîrciu. Deplasarea ansamblului la Sibiu a fost posibilă graţie unor jibouani, promotori şi iubitori de folclor, printre care se numără: Dan Ciure, Radu Mureşan, Ştefan Cotuţ, Alin Opriş, Dan Ghiurco, Titus Bujor, Sălăjean Pamfil, Ovidiu Tămaşan, Pop Emanuel, Adi şi Felician Mihuţ.
La ediţia din 2013, Sălajul a fost reprezentat de „Haba de la Stîrciu” un grup de localnici din comuna Horoatu Crasnei care a impresionat organizatorii, dar şi publicul participant şi prin cântecele şi jocurile originale, unele având o vechime de peste un veac.

Leave a Comment