Ansamblul Folcloric „Debrecen” din Debreţin – Ungaria, la Festivalul internațional de folclor „Ecouri Meseșene”

În acest an, la Festivalului internațional de folclor „Ecouri Meseșene” va evolua longevivul ansamblu folcloric din Debrețin. Ansamblul a fost înființat în anul 1950 de maestrul coregraf  Dr. Béres András. În prezent dau o importanţă deosebită pentru  formarea generaţiilor viitoare. Se lucrează în cinci grupe de diferite vârste, copii şi tineri, care sunt  iniţiați în însuşirea cântecelor şi a dansurilor populare. Totodată au şi o formaţie de adulţi, care ne-a onorat invitaţia. În decursul anilor au obţinut nenumărate titluri, premii şi trofee atât în plan naţional cât şi pe plan internaţional. Ansamblul „Debrecen” a fost primul ansamblu din Ungaria prezent la festivalul nostru, după reluarea organizării lui, în 2011.

Hercz Vilmos este conducătorul ansamblului, iar conducători artistici sunt Veres Tamásné, Hercz Beáta şi Vámosi István.

La cea de-a 46-a ediție a Festivalului internațional de folclor „Ecouri Meseșene”, Ansamblul Folcloric „Debrecen” va evolua vineri, 2 septembrie 2022 și duminică, 4 septembrie 2022, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, iar sâmbătă, 3 septembrie 2022, la Crasna, în cadrul Zilelor comunei.

M. S.

2 Thoughts to “Ansamblul Folcloric „Debrecen” din Debreţin – Ungaria, la Festivalul internațional de folclor „Ecouri Meseșene””

  1. […] În acest an, la Festivalului internațional de folclor „Ecouri Meseșene” va evolua longevivul ansamblu folcloric din Debrețin. Ansamblul a fost înființat în anul 1950 de maestrul coregraf  Dr. Béres András. În prezent dau o importanţă deosebită pentru  formarea generaţiilor viitoare. Se lucrează în cinci grupe de diferite vârste, copii şi tineri, care sunt  iniţiați în însuşirea cântecelor şi a dansurilor populare. Totodată au şi o formaţie de adulţi, care ne-a onorat invitaţia. În decursul anilor au obţinut nenumărate titluri, premii şi trofee atât în plan naţional cât şi pe plan…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment