Ansamblul Artistic Profesionist ,,Porolissum”, pe scena Festivalului Pălincii

Ansamblul Artistic Profesionist ,,Porolissum” al Casei Municipale de Cultură Zalău este continuator al unei tradiții artistice pe meleagurile Sălajului, începută în anul 1957 sub denumirea de ,,Rapsodia Sălajului” și mai apoi ,,Plaiuri Sălăjene”. Numele se leagă de vestita așezare daco-romană de la ,,Porolissum” (Moigrad), un simbol pentru civilizația și cultura românească.

Înființat în anul 1995 din inițiativa Primăriei Municipiului Zalău, Ansamblul are o prezență activă în viața artistică a județului Sălaj, valorificând cu prioritate atât folclorul local cât si cel din celelalte zone ale țării. Are un repertoriu variat ce cuprinde atât suite de orchestră cât și suite de dansuri, menite să pună în valoare virtuozitatea si măiestria intrumentiștilor și dansatorilor.

Alături de orchestră și dansatori, Ansamblul este pus în valoare prin soliștii vocali care bucură publicul de fiecare data cu un buchet de melodii populare din zona folclorică a Sălajului și nu numai.

În spectacolul de sâmbătă, organizat în cadrul ediției I a „Festivalului pălincii” veți putea urmări: suite orchestrale din zona Transilvaniei, dansuri populare din zona Chioarului, Maramureșului și a Moldovei, alături de soliștii vocali reprezentativi ai Ansamblului: Claudiu Costinaș, Andreea Vălean Indrecan, Aurora Moga Popovici, Rodica Pop Seling și Vasile Coca.

Momentul artistic se va desfășura sub bagheta dirijorului Ionuț Dârjan.

Vă așteptăm cu drag!

One Thought to “Ansamblul Artistic Profesionist ,,Porolissum”, pe scena Festivalului Pălincii”

  1. […] si cel din celelalte zone ale țării. Are un repertoriu variat ce… Articolul Ansamblul Artistic Profesionist ,,Porolissum”, pe scena Festivalului Pălincii apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment