Actriţa Ileana Popovici, alături de publicul zălăuan

„Festivalul filmului românesc”, organizat de Instituţia Prefectului Sălaj în cadrul acţiunilor de marcare a Centenarului, a debutat sâmbătă, 15 septembrie, la Zalău, cu proiecţiile documentarul video „Marea Unire – România, la 100 de ani”, realizat de Agerpres şi a uneia din peliculele de referinţă ale cinematografiei româneşti – „Pentru Patrie”.

Evenimentul, ce a avut loc în sala de spectacole a Clădirii Transilvania, a debutat cu vernisajul expoziţiei fotografice „România: Evoluţie”, ce reuneşte atât fotografii din istoria recentă, cât şi imagini foarte valoroase din arhiva Agenţiei Naţionale de Presă. Proiecţiile filmelor menţionate au avut loc în colaborare cu caravana „Centenarului Filmului Românesc”, cu sprijinul Primăriei Zalău şi a Casei Municipale de Cultură. Prefectul Florin Florian a primit din reprezentantului caravanei „Centenarului Filmului Românesc”, Andrei Giurgia, o distincţie pentru susţinerea filmului românesc şi pentru felul în care a contribuit la promovarea acestuia. La eveniment a fost prezentă, ca invitată specială, actriţa Ileana Popovici, ce interpretează rolul unui soldat în filmul „Pentru patrie”.

„Festivalul filmului românesc” a continuat duminică, 16 septembrie, la Casa de Cultură din Jibou unde, începând cu ora 12.30, cu proiecţia filmului „Mihai Viteazul”.

Leave a Comment