Victimele masacrului de la Ip, comemorate de localnici şi autorităţi

Sute de locuitori ai comunei Ip, alături de reprezentanţi ai bisericii, oficialităţi locale şi judeţene, veterani de război şi reprezentanţi ai partidelor politice, au participat, vineri, la cimitir şi la monumentul din centrul comunei, la comemorarea victimelor masacrului din noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940, când 157 de localnici au fost ucişi de trupele horthyste.

„Nu trebuie să uităm tragediile de acum aproape opt decenii, de la Ip, dar şi din alte localităţi însă, fără a le diminua importanţa, putem afirma cu certitudine că ceea s-a întâmplat în acele zile nu caracterizează nici relaţii dintre români şi maghiari, ca naţii, şi cu atât mai puţin pe cele dintre românii şi maghiarii ce trăiesc împreună pe aceste meleaguri. În acest context, mesajul meu nu poate fi decât un îndemn la unitate, pentru că trebuie să fim în primul rând sălăjeni şi nu în ultimul rând oameni. Doar împreună, cu toleranţă şi respect reciproc putem trece cu bine peste toate greutăţile, indiferent de naţionalitatea, religia sau apartenenţa politică”, a precizat la evenimentul de comemorare a martirilor de la Ip, subprefectul Sălajului, Vegh Alexandru.

Alte articole

3 Thoughts to “Victimele masacrului de la Ip, comemorate de localnici şi autorităţi”

 1. Anonim

  Moarte criminalilor unguri !

  1. symy

   N-au fost unguri,ci hortisti,si sunt morti de mult:)))))poate sti cat de buni au fost rusii cu noi???…ciuma rosie!!!Sa nu-i uitam si pe cei din TREZNEA 87 romani si 6 evrei…11 in Ciumarna….”’cine ridica sabia de sabie va muri”’

 2. Anonim

  Si hortystii au fost tot unguri mah tălălăule ! Românii vor răzbunare, sânge pentru sânge, iar vremea aceea e aproape !

Leave a Comment