Minori care au furat trei biciclete şi un telefon, prinşi de jandarmi

O tânără de 15 ani din Şimleu Silvaniei a fost prinsă de către jandarmii sălăjeni după ce a sustras un telefon mobil. Potrivit informaţiilor transmise de către reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, fapta s-a întâmplat sâmbătă, 15 septembrie, în jurul orei 14, în zona Parcului Central din Zalău, minora fiind identificată în mai puţin de o oră, pe strada Tudor Vladiminescu. „În urma verificărilor s-a stabilit că o persoană minoră, cu vârsta de 15 ani, domiciliată în Şimleu Silvaniei, profitând de neatenţia proprietarului, a sustras un telefon mobil şi a fugit. Bunul sustras a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, o persoană de 13 ani din Zalău”, arată sursa citată.
Pe numele adolescentei au fost întocmite acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de furt. Actele de constatare au fost înaintate organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor.

În aceeaşi zi, jandarmii au depistat în zona Pieţei 1 Decembrie din Zalău un grup de copii care a sustras mai multe biciclete. Verificările efectuate au evidenţiat că minorii în vârstă de 7, 9 şi 10 ani, domiciliaţi în Zalău, au sustras trei biciclete de copii din zonă, în timpul desfăşurării Zilelor Siguranţei Rutiere Michelin. Anterior depistării, minorii au reuşit să ducă bunurile sustrase la propriul domiciliu. Bicicletele au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate.
Pe numele celor trei minori au fost întocmite acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de furt. Actele de constatare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor.

Leave a Comment