Lacul Vârșolț, repopulat cu 4 tone de crap

foto: Veronica Ispas

Lacul Vârșolț a fost repopulat în aceste zile cu o importantă cantitate de pește. Președinta Clubului Pescarilor din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sălaj, Veronica Ispas, a declarat pentru Magazin Sălăjean că „a fost o repopulare cu 4 tone de crap, exemplarele având o greutate cuprinsă între 1 și 3 kilograme. Am repopulat cu puiet în lunile trecute, cu 10.000 de puieți de șalău, 10.000 de puieți de bucăți de lin, dar și cu 10.000 de bucăți de avat. Încercăm prin aceste repopulări să avem și pește de dimensiuni mici, puiet, dar și pește mare pentru pescari. Avem pescari mulți, buni și merită”.

Capturi impresionante

Veronica Ispas a venit cu precizări importante despre capturile din acest an, capturi realizate în condiții legale, prevăzute de legislația în vigoare. „Nu avem o statistică, dar pescarii noștri au prins exemplare mari. Regulamentul nostru prevede clar ca toate exemplarele cu o greutate de peste 10 kilograme, indiferent de specie, se eliberează pentru că sunt pești reproducători și ne gândim la viitorul lacului. Avem pescari care au prins în acest an exemplare de amur de peste 17 kilograme. Pescarii noștri l-au prins și ulterior a fost eliberat. Credeți-mă, de doi sau trei ani, avem puțini pescari care nu respectă regulamentul de pescuit. Să știți că a scăzut foarte mult și braconajul pe Vârșolț pentru că avem doi paznici foarte buni, oameni implicați și devotați”, a adăugat Ispas.

Probleme pe Someș

Pe Someș, situația este cu totul alta. „De pe Someș am primit multe, multe plase, pripoane, vă rog să veniți la sediul asociației pentru a vă arăta ce  obiecte au fost folosite de braconierii de pe Someș”, a încheiat Ispas.

One Thought to “Lacul Vârșolț, repopulat cu 4 tone de crap”

  1. Anonim

    punct in titlu?

Leave a Comment