Ileanda, gazda unui târg inedit de produse locale

Zeci de producători din Grupul de Acțiune Locală „GAL Valea Someșului” au participat astăzi la un eveniment de promovare a produselor locale, acțiune desfășurată în localitatea Ileanda.

Evenimentul a marcat împlinirea a zece ani de existență a grupului de acțiune locală, entitate coordonată de Ionuț Ilieș, președintele grupului.

„Ceea ce vedeți dumneavoastră aici este evenimentul nostru anual, un eveniment care a ajuns la a șaptea ediție. Marcăm într-un fel și împlinirea a zece ani de la constituirea grupului de acțiune locală. Este un târg de producători de produse locale, simple. Fructe, legume, brânzeturi, lactate, multe produse apicole, sunt multe produse, toate de calitate. Avem și o expoziție a pictorului Vasile Valentin Both, fiul satului Luminișu, care expune într-un loc special amenajat și dedicat țăranului român. Este o expoziție de pictură a unui artist local. Suntem înconjurați de producători și produse locale. Întotdeauna ne-am dorit să promovăm asemenea produse. Ele au un gust deosebit, au amprenta locului în care sunt obținute, iar noi ne-am promovat produsele prin gust. Eu cred că gustul este cel care vinde și mai ales gustul care trezește amintiri. Aici puteți gusta o pâine tradițională, un polen despre care eu cred că este cel mai bun din lume, miere de albine, sunt strict produse realizate pe teritoriul GAL Valea Someșului. Ne dorim să finanțăm în continuare spațiul rural, să-i promovăm pe producători, și să le promovăm produsele pentru că sunt deosebite”, a declarat președintele GAL Valea Someșului, Ionuț Ilieș. Vă prezentăm mai multe detalii despre târgul din Ileanda, în ediția tipărită de luni a cotidianului nostru.

2 Thoughts to “Ileanda, gazda unui târg inedit de produse locale”

  1. Eu Toteu

    Bine ca ati zis dupa ce a trecit evenimentul. De ce nu l-ati promovat anterior

  2. Dorin

    Oameni faini pe Valea Somesului, astia nu se dezmint! Bravo lor!

Leave a Comment