Au început plățile pentru tinerii fermieri

AFIR anunță demararea efectuării plăților în conturile a 499 de beneficiari ai submăsurilor 6.1 și 6.3 din PNDR 2020. Astfel, începând din 28 februarie 2022, peste 12 milioane euro vor ajunge efectiv în conturile a 276 tineri fermieri beneficiari ai submăsurii 6.1 și a 223 fermieri care au accesat fonduri pentru dezvoltarea fermelor mici.
„Tinerii și micii fermieri sunt cei care au cea mai mare nevoie de capital în agricultură, iar faptul că vor primi acești bani în pragul primăverii reprezintă un sprijin foarte important pentru consolidarea exploatațiilor lor și pregătirea pentru un an agricol care se anunță plin de provocări. Sunt alături de tinerii care se îndreaptă către agricultură sau doresc să își dezvolte exploatațiile agricole. La nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale elaborăm un set complet de politici publice, pentru a le oferi oportunități concrete de dezvoltare” a declarat Adrian CHESNOIU, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.
Plățile efectuate de AFIR sunt realizate în baza contractelor încheiate de beneficiari cu Agenția la finalul anului 2021.

Leave a Comment