Grevă. Noi fragmente din haos

Daniel Săuca

Grevă generală în învățământul preuniversitar. Haos. Și distracție. „Festivitate de final de an școlar pe stadion, la Târgu Jiu, cu concert și foc de artificii. «E absurd, elevii n-au mediile încheiate»” (libertatea.ro). Edilul orașului a declarat că nu mai puteau amâna evenimentul, având în vedere programul care a fost stabilit cu o lună în urmă, înainte de începerea grevei generale. Și, totuși, chiar cu focuri de artificii? Există și „cealaltă față a grevei. Părinții care nu sunt de acord cu profesorii: «Copiii care termină sunt generația pandemiei și a grevei, încheiați-le mediile măcar»” (libertatea.ro). Ce se va întâmpla în continuare? „Sorin Ion, secretar de stat: Acele grile de salarizare pe care sindicatele le solicită acum pentru a intra în vigoare într-un termen mai scurt au fost asumate de către Ministerul Educației / Prelungirea anului școlar ar pune probleme aproape de nerezolvat atât pentru elevi, cât și pentru profesori” (edupedu.ro). Să iasă și părinții în stradă? „Daniel Funeriu: Soluția, azi, este ca de mâine părinții să iasă masiv în stradă. Elevii suferă nu din cauza profesorilor, ci din cauza lui Iohannis și a guvernelor sale, începând cu guvernul Ponta și terminând cu guvernul Ciucă” (edupedu.ro). Oare se va ajunge la alegeri anticipate sau, până la urmă, în numele stabilității politice, rotativa se va împlini? „Greva din educaţie a dat peste cap nu doar planurile elevilor şi părinţilor, ci şi schimbările de Guvern care ar fi trebuit să fie făcute luna trecută. Nu se ştie deocamdată când va avea loc rocada guvernamentală: unele surse politice spun că va fi amânată pentru la toamnă, altele că Nicolae Ciucă îşi va da demisia din funcţia de premier imediat ce protestele se vor încheia” (stiriletvr.ro). Și, totuși, are țara acum bani pentru creșteri salariale și în învățământ? „Consultantul fiscal Dan Schwartz a declarat la emisiunea «În fața ta» de la Digi24 că dacă guvernul va decide majorarea cu 25 la sută a salariilor profesorilor, statul român va trebui să se împrumute sau să taie din cheltuieli în alte zone bugetare sau să crească taxe” (republica.ro). Vom trăi și vom vedea cum se va termina această nouă poveste de protest românească.

10 Thoughts to “Grevă. Noi fragmente din haos”

  1. […] Daniel Săuca Grevă generală în învățământul preuniversitar. Haos. Și distracție. „Festivitate de final de an școlar pe stadion, la Târgu Jiu, cu concert și foc de artificii. «E absurd, elevii n-au mediile încheiate»” (libertatea.ro). Edilul orașului a declarat că nu mai puteau amâna evenimentul, având în vedere programul care a fost stabilit cu o lună în urmă, înainte de începerea grevei generale. Și, totuși, chiar cu focuri de artificii? Există și „cealaltă față a grevei. Părinții care nu sunt de acord cu profesorii: «Copiii care termină sunt generația pandemiei și… Citeste mai mult […]

  2. […] Daniel Săuca Grevă generală în învățământul preuniversitar. Haos. Și distracție. „Festivitate de final de an școlar pe stadion, la Târgu Jiu, cu concert și foc de artificii. «E absurd, elevii n-au mediile încheiate»” (libertatea.ro). Edilul orașului a declarat că nu mai puteau amâna evenimentul, având în vedere programul care a fost stabilit cu o lună în urmă, înainte de începerea grevei generale. Și, totuși, chiar cu focuri de artificii? Există și „cealaltă față a grevei. Părinții care nu sunt de acord cu profesorii: «Copiii care termină sunt generația pandemiei și…  » Mai multe detalii […]

  3. Sprijinim greva profesorilor !

    Părinții care sunt împotriva grevei sunt din ăia cu pensii speciale . Știe și un elev că lichidarea pensiilor speciale ar aduce, gratuit, prin PNRR, 16 miliarde lei, dublu decât e necesar pt încheierea grevei. Numai că guvernanții actuali sunt înrăiți la pensii speciale și tot felul de privilegii pt firmele de partid care secătuiesc bugetul !

  4. nu sprijinim greva profesorilor!

    vb prostii tataie…ce treaba au parintii de copii,a caror drepturi sunt calcate in picioare de catre profesorasii cu studii la spiru?

    1. Sprijinim greva profesorilor !

      Băiețaș, o să vezi tu cum profesorașii de spiru o să-i pună cu botul pe labe pe guvernanții înrăiți la pensii speciale și tot felul de privilegii care secătuiesc bugetul. În curând. Ține aproape !

    2. Anonim

      @ 08:41. Înseamnă că sprijini guvernul de derbedei/impostori!

  5. SPRIJIN DREPTURILE COPIILOR!

    LA MUNCA!! CA SI EU MUNCESC SA VA PLATESC SALARIILE!!! LA CE REZULTATE ARE SISTEMUL DE INVATAMANT,SUNT MULT PREA BINE PLATITI!

    1. Anonim

      Da de ce nu ceri tu lichidarea pensiilor speciale că ar rezolva problema ? Sau oi fi unu din ăia !

  6. pt anonim

    ca nu vreau.cere matale. pensiile speciale nu-i impiedica pe copii sa termine scoal.pricepi sau iti fac un desen?

  7. Anonim

    Să vă întrebați dacă TOȚI profesorii din țară ar fi excepționali, la examenele de titularizare ar lua TOȚi nota 10, iar absolvenții români ar ocupa TOATE locurile la Oxford, Cambridge, MIT și celelalte universități importante, credeți că ar avea alte salarii decît cele pe care le-au primit de la guvernele de impostori ale României?
    Și să nu uitați că asta-i singura țară din lume/din istorie în care poporul a strigat „Moarte intelectualilor!” Ca să nu-i tulbure de la ascultat manele.

Leave a Comment