Elevi, găsiți prin baruri și localuri în timpul orelor de curs

Mai mulţi elevi care absentau de la cursuri au fost găsiți de oamenii legii pe stradă, baruri, cafenele sau cofetării. Este vorba despre elevi care studiază la școli și licee de Zalău, dar și din alte localități. Aceștia au fost prinși la finalul săptămânii trecute în cadrul unor activități preventive desfășurate de polițiști și jandarmi. Oamenii legii au acționat pentru prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun și băuturilor alcoolice și „au vizitat” zonele adiacente școlilor și liceelor din Zalău și a întregului județ. Polițiștii au verificat 155 de localuri publice, unități de alimentație publică, dar și săli de jocuri de noroc. În urma verificărilor au depistat 247 de elevi care absentau de la ore și au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, conform Legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu amenzi în valoare totală de 1.000 de lei. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj atrag atenția că astfel de acțiuni vor continua.

Recomandările polițiștilor

Pe această cale polițiștii vin cu o serie de recomandări pentru elevi. „Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător. Nu intraţi în anturaje dubioase! Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool, tutun, droguri sau se practică jocuri de noroc. Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.

2 Thoughts to “Elevi, găsiți prin baruri și localuri în timpul orelor de curs”

  1. Școala de tip nou

    Cam asta este școala în democrație, elevii servesc prima oră la o cafea, la o țigară. Pe la 8:30, terasa de la Best Gelato, pe la ciupercă, etc. etc. gem de elevi.

  2. Bianca

    Pai unde ați vrea sa fie? Inițiați un act normativ sa se predea cursurile in baruri, cafenele, Sali de jocuri mecanice și alte localuri! Eu zic ca ar fi mai eficient și toată lumea arfi mulțumită! Vorba lui Celentano “ Școala e pe arătura , se face pe scurtatura”!!!

Leave a Comment